"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

CJS-tag nr 12

Kategori: "Altrat"

Ytterligare en CJS-teknik är nu testad, nämligen en av de tre stämpeltekniker som Rachel Greig visade i sin jumpstart-video.
 
Egentligen är detta en teknik som jag tidigare testat men som fallit i glömska: resistteknik med en vit vaxkrita och distresser. På en tag i vit cardstock stämplade jag ett collagemotiv med svart Archivaldyna. Sedan färglade jag delar av motivet med en vit vaxkrita för att därefter färga in tagen med färg från distressdynor. På områdena med vit vaxkrita fäster inte distressfärgen, vilket ger en läcker effekt. - Jag gjorde en extra omgång på en spillbit och fick på så sätt en extra fjäril, som jag monterade ovanpå motivet på tagen med distanstejp. Jag stämplade dessutom ett par gånger på grön cardstock för att kunna klippa dekorationer ur motivet. Datumsnurran fick ett lager krackeleringslack som jag sedan - när det hade torkat och krackelerat - färgade in med svart distressdyna (Black Soot)
 
Innan jag dekorerade tagen stänkte jag lite vatten på den och torkade snabbt med en trasa - bakgrunden blev då lite flammig.
 
Färdig såg tagen ut så här:
 
 
Stämpeln kommer från Inkido.
 
En närbild på en del av tagen med dess vita områden:
 
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: