"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Femte lektionen

Kategori: Mixed media

... i Carolyn Dubes mixed media-kurs "Permission to play" handlade om att binda ihop wellpappsidorna till en art journal. Sidorna är inte klara utan utgör mer underlag för att fortsätta arbeta med, oc det är det lite grann det som är grejen: att förbereda sidor för att sedan kunna fortsätta med art journaling i stället för att alltid börja med en helt vit sida. Samma tillvägagångssätt kan man ju använda i en vanlig, köpt art journal också, och jag tror att det kan vara nyckeln för mig. Jag gör ju ofta  lite grann på samma sätt när jag gör kort - jag gör en del bakgrunder och har sedan liggande tills andan faller på att göra ett kort. Då plockar jag igenom bakgrunder jag har liggande och väljer ut någon som jag sedan använder tillsammans med ett motiv eller två, lite bakgrundsstämpling och någon text. 
 
För att binda ihop wellpappsidorna till böcker använde jag "band" som jag klippt ett gammalt linnetyg och som jag färgade in med ink sprayer, Carolyn målade sitt band med gesso och sedan akrylfärger men eftersom jag har dåligt med plats att lägga saker på tork och detta torkade i solskenet på balkongen på nolltid så fick det bli så. 
 
Resultatet blev så här:
 Båda böckerna på varadra
 
Den mindre av böckerna ...
 
 
 
 
... och den större
 
 
Carolyn Dubes kurs är en gratis on-line kurs. Är du intresserad av att göra den också så hittar du den här. Kursen är väldigt pedagogiskt upplagd och Carolyn ger väldigt tydliga instruktioner så det är inga problem att ta del av den trots att den är på engelska.
 
 

Ett födelsedagskort

Kategori: Stämpling

I måndags fyllde stämpelbästisen Chruss  jämna år, så jag tog en paus i mixed media-projektet för att göra ett kort till henne. Eftersom kortet kom fram i tid kan jag nu visa upp det.
 
Mixed media-inspirationen fanns tydligen kvar i huvudet, så jag gjorde en egen bakgrund med akrylfärger och stencils, och sedan stämplade jag på den med svart archival-dyna.  Jag stämplade också en collagestämpel med fjärilar, färglade och klippte ut fjärilarna och använde de små som dekorationer och den stora som vingar till ett barnfoto. . Citatet skrev jag ut med min Dymo, klippte isär och klistrade fast på kortet.
 
 

Två lektioner till

Kategori: Mixed media

... i Carolyn Dubes mixed media-kurs "Permission to play" har jag nu klarat av .
 
Lektion tre innebar att stämpla och måla sidorna, men utan krav på att det ska bli perfekta stämplade moriv och utan att noggrannt färglägga dem. Helt klart utanför min "comfort zone"  men meningen med kursen (för mig) är ju att utmana mig själv för att försöka hitta tillbaka till min kreativitet. Detta var nytt, utmanande och jätteroligt.
 
Den fjärde lektionen handlade om "stencils" och att med dessa och akrylfärg och ink sprays  bygga ytterligare lager på sidorna. Detta var låååångt utanför min "comfort zone" och det är i detta skedet jag alltid fastnat tidigare och lagt ner försöken att skapa t ex art journal-sidor. Bu kändes det som att det inte var hela världen om jag skulle sbba en sida; jag jobbar ju inte i en bok utan på wellpapp-bitar och skulle det gå riktigt illa är det ju bara att kasta bort den sidan. Fast Carolyn Dubes filosofi är att betrakta misstagen man gör som möjligheter och se vad man kan göra av dem i stället för att kasta och det har jag faktiskt också fått testa.
 
Nåväl, efter fyra lektioner ser nu mina sidor ut så här:
 
Den stora
 
 
 
Den mindre
 
 
 
Två lektioner kvar nu...