"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Ett liv efter Jul

Kategori: Stämpling

... kan julstämplarna få!

Här i Roslagen har vi nu nästan 4 dm snö och med det vackra vinterlandskapet runt omkring mig är det inte särskilt svårt att få inspiration till ett och annat vinterkort. Men - tro det eller ej! - jag äger faktiskt ganska få vinterstämplar så jag har plockat fram en julstämpel med pingviner från Penny Black igen. För vad är vintrigare än pingviner?
För att få bort jul-prägeln på motivet valde jag att färglägga det för hand med tuschpennor (vattenlösliga) och låta bli att måla den lilla järnekskvisten som den ena pingvinen håller i näbben. Och luvorna fick förståss mindre "juliga" färger. Och simsalabim: julmotivet blev ett vintermotiv!

93354-47

Stämpel: Penny Black

Att färglägga direkt på stämpeln med tuschpennor är ett kul alternativ till att färga in stämpeln med dyna.

Så här gör du:
* måla direkt på gummit med de färger du vill ha på motivet
* när du är färdig med färgläggningen håller du stämpeln med gummit framför munnen och "huffar" din andedräkt mot stämpeln (på så sätt återfuktar du färgen)
* stämpla

Vill du ha "akvarelleffekt" så sprayar du i stället lite vaten upp i luften med en sprayflaska och fångar vattendimman med den målade gummiytan innan du stämplar. Kanonläckert - jag lovar! Jag återkommer nog med några "falska akvareller" när det är dags att plocka fram vårstämplarna!