"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Ett mixed media-album

Kategori: Mixed media

Jag fortsätter att låta mig inspireras av alla härliga videos från årets Creative Jumpstart. Ett projekt som jag hållt på med ganska länge är ett mixed media album gjort av en amerikansk file folder, akrylfärg, diverse pappersbitar, lim, stenciler med mera. Idén kommer från Gwen Lafleur.
 
Under arbetets gång har det flera gånger varit nära att jag kastade alltihop i soporna. Jag tyckte bara det blev fulare och fulare ju längre jag höll på. Collaget kändes stökigt, färgerna för klara - ja det kändes som en enda röra. 
Till slut bestämde jag mig för att ge det en sista chans med en av favoritstencilerna och lite svart akrylfärg och på något mårkligt sätt var det det som band ihop hela designen. 
 
När allt hade torkat kunde jag därför binda ihop pärmen med ett antal sidor av mixed mediapapper, akvarellpapper, några stora tags och några småbitar som såg ut som böcker (tror det är från ett gammalt Tim Holtz-papper). Det var enklast möjliga bokbindningssöm - bara tre stygn med vaxad lintråd så var det klart.
 
Så här ser mitt album ut (vad jag ska använda det till har jag inte listat ut ännu):
Framsidan har jag dekorerat med en stämplad fågel och några pappersblommor.
Insidan av pärmen har fickor, som hålls fast med svarta band.
 
Världens enklaste bokbindningssöm.