90/365 Tema: AprilFotot på ett "musöra" tog jag i Påskhelgen. Det får representera temat april. Här i Roslagen var det en månad  där våren tog tid på sig men till slut lyckades den mota bort den vinter som rått i drygt 5 månader.

89/365 Tema: MagnoliaVid korsningen Drottninggatan/Adolph Fredriks Kyrkogata blommar en Magnolia just nu.

Sakura!

Sakura är japanska för körsbärsblomma. I dagarna blommar körsbärsträden i Kungsträdgården, och jag passade på att ta en omväg från jobbet till Östra för att få se och fotografera dom. Det var så vackert! Har du en möjlighet så tag dig dit, men det är bråttom: om någon eller några dagar är blomningen över för körsbärsträdens blomning är väldigt kort.

88/365 Tema: OvanifrånOvanifrån och genom en vattenyta med mycket solglitter har jag fotograferat den här grodan.

87/365 Tema: GångjärnEtt handsmitt, gammalt rostigt gångjärn på ett uthus någon stans i Roslagen tycker jag illustrerar temat perfekt.


86/365 Eget tema: hjulDessa grova hjul sitter på en skogsmaskin. Det röjs efter stormen för ett par veckor sedan.

Måne över KundbykurvanJa, rubriken är förståss en travesti på Lundell-titeln "Måne över Haväng".

På väg hem i går kväll stannade jag till vid ICA Rimbo. När jag klev ur bilen såg jag månen stiga stor och röd över skogen bortom Kundbykurvan (Norrtäljevägen) och var tvungen att rota fram kameran för att föreviga detta.

85/365 Tema: SittandePå dagens långpromenad träffade vovven och jag på den här yrvakna paddan sittande mitt på grusvägen vid en sten.

84/365 Eget tema: VårVår för mig: vide-kissar i solskenet. Även om det ju fortfarande kan komma bakslag så finns det ingen återvändo för Kung Bore; nu får han dra sig tillbaka och lämna plats för sol och värme.


83/365 Eget tema: BlåttNu lyser det blått bland fjolårslöven längs mina promenadvägar.

82/365 Tema: SnödropparPå dagens långpromenad hittade jag och vovven dessa snödroppar. Inget ovanligt så här års kanske, men just de här växer på en liten ängsplätt mitt ute i skogen, mer än 800 meter från närmaste hus.

81/365 Tema: RitualAtt besiktiga bilen är en årlig ritual för bilägare. Bilprovningen i Norrtälje gav min pärla med beröm godkänt.

80/365 Tema: KvarglömdSnön har äntligen försvunnit. Kvarglömd på en gräsmatta i bostadsområdet ligger den här rosa pulkan.

79/365 Tema: Mars

Det har varit dåligt med uppdateringar ett tag. Bilder har tagits men det har varit dåligt med lediga stunder och sen har blogg.se haft problem med underbloggarna (som den här) - det har "pekats fel" så att man hamnat i huvudbloggen och alla fotona försvann. Men nu är det uppe igen, och jag passar på att uppdatera!

Det här fotot får representera mars månad:Fotot är taget precis innan en rejäl hagelskur en av de sista dagarna i mars.


RSS 2.0