153/365 Tema: FamiljEn liten familj på dopdagen.


152/365 Tema: RedigeradFotot av dopvattnet som hälls upp är redigerad: jag har gjort bakgrunden oskarp men behållit skärpan på funten, kannan och vattenstrålen. Detta kan jag bli mycket bättre på med lite övning.

151/365 Tema: ÅldradEn åldrad men fortfarande mycket vacker takmålning från Rimbo kyrka

150/365 Tema: NackeDenna nacke är oftast dold i en stor, virkad mössa, men dagens barndop till ära var rastalockarna snyggt samlade i en snodd och nacken fullt synlig. Eftersom jag satt snett bakom passade jag på att fotografera även den.

149/365 Tema: KyrkaRimbo Kyrka, sedd från parkeringen.

Kyrkorna i Roslagen är lite speciella eftersom de flesta saknar klocktorn i kyrkan. Klocktornet står i stället en bit ifrån kyrkan, t ex ute på kyrkogården eller t o m på andra sidan vägen.

148/365 Tema: JordgubbarFinns det något härligare och mer somrigt än svenska jordgubbar? Jag njuter dem helst  "au naturel".

147/365 Tema: VattenI fredags regnade det när jag skulle till jobbet. Medan jag väntade på bussen höll jag mig inne i busskuren och passade på att fota vatten som rann på utsidan av glasrutorna.

146/365 Tema: VäntanPå sommaren, när många bussturer dras in, pendlar jag oftast till jobbet i Stockholm från Söderhall i stället för från Rimbo busstation. Nu har de satt upp en informationstavla där man kan se hur lång väntan det är på nästa buss. Spännande att följa nedräkningen till "Nu" - och ännu mera spänande när den plötsligt tar ett skutt tidsmässigt från "2 min" till "7 min". Då börjar jag fundera på vad som hände där ute på motorvägen ...

145/365 Tema: FilmtitelDe här kajorna får illustrera temat "filmtitel". Vilken film det är? Inte så svårt - Hitchkocks "Fåglarna" förståss.
144/365 Eget tema: IndustriDen här skortstenen tillhör Rimbos största industri, Textilia. Eller "Tvätten" som ortsbefolkningen kallar den.

143/365 Tema: LandsortMin hemort är riktig "landsort". På det gamla stationshuset (numera kinesrestaurang i gatuplanet och klubblokal på övervåningen) finns en skylt som talar om exakt var man befinner sig.

Idén till illustrationen av temat har jag inte kommit på själv, den har jag "stulit" från akson.

Samtliga teman för utmaningen hittar du här.

142/365 Tema: HusHus kan se ut på olka sätt. Det här är det hus som jag bor i.


141/365 Tema: SS som i slända. De är så vackra, och efter otaliga försök lyckades jag fånga en i en serie foton. Gissa om jag är sugen på ett macro till kameran?

140/365 Tema: ÖraI fårets högra öra sitter den föreskrivna märkningen.


139/365 Eget tema: LandsbygdEtt par kliv från min bostad är det ren landsbygd. Den här bilden tog jag från ICAs kundparkering på kvällssidan.

138/365 Eget tema: MiddagLite skymd i det höga gräset äter en snok en rejäl middag i form av en stor padda.

137/365 Tema: HandarbeteFörutom stämpling/scrapbooking/altered arts gillar jag bland annat att sticka och virka. Det här är mitt nuvarande handarbete: virkade mormorsrutor som ska bli ett par kuddar till soffhörnan.

136/365 Tema: Ur fokusPå dagens långpromenad skulle jag ta ett foto av de vackra blå blommorna vid vägkanten, men blomman hamnade ur fokus medans gräs och klöver i bakgrunden blev knivskarpt.


135/365 Eget tema: LilaVackert lila är tistelns blommor.

134/365 Tema: Hobby

I helgen var det den årliga mässan i Leksand för oss som har stämpling och/eller scrapbooking som hobby.  Jag tog en road trip dit, shoppade lite (nåja ...) och träffade min stämpelbästis och några andra bekanta.
På fotot ser man delar av InkyWings butik liksom delar av hennes Designteam.

133/365 Eget tema: SlutFör den här bilen är det nog bara "slut kvar" (för att citera en mig närstående bonusson). Rostig och dammig står den under tak och framför den har infarten vuxit igen och i stället finns det en liten sommaräng där.

132/365 Eget tema: FrukostJag är en dålig frukostätare - har helt enkelt svårt att äta tidigt på morgonen. Och eftersom jag som regel åker hemifrån straxt före 07.00 har jag löst det genom att ta med en macka och köpa "go-kaffe" (Stockholms godaste - jag lovar! De rostar bönor som de direktimporterar från en liten kaffeplantage i Brasilien) på vägen från Tekniska Högskolan till Olof Palmes Gata 17. Här är dagens frukost framför datorn.

131/365 Tema: Offentliga toaletterSkylten på taket till den offentliga toaletten i Rimbo Centrum. Jag fotade den i morse medan jag väntade på bussen till Stockholm, och fick en del underliga blickar från andra pendlare. Förstår inte varför?!

130/365 Tema: JuniNy månad och dags att välja en bild av alla dom jag tagit under juni och låta den representera månaden som gått. Jag tycker att den här skottkärran med "rabatt-rens" är en bra symbol: försommarens blomning är över och det görs plats för högsommarens växter att blomma ut i full fägring.

Halva utmaningstiden har gått och jag kan konstatera att jag ligger ordentligt efter med uppladdningarna här. Men jag hoppas på rikligt med fototillfällen under sommaren och hösten, så än ger jag inte upp!RSS 2.0