78/365 Tema: PåskPåskliljor är definitivt Påsk för mig. Här är ett helt lass ännu inte utslagna påskliljor i en stor bunke utanför en av stans alla blomsteraffärer.

77/365 Tema: VårteckenSnön på Adolf Fredriks kyrkogård hann inte mer än smälta bort så tittade detta vårtecken upp ur de vissna fjolårslöven.

76/365 Tema: SpeglingI fönsterfasaden på andra sidan Vasagatan kan man se en spegling av gamla huvudpostkontoret.

75/365 Tema: GulligDet här är mitt bonus-barnbarn Felix, drygt en månad gammal nu. Visst är han gullig?

74/365 Tema: tassarVems tassar har satt de här avtrycken i snön?  Jo, det är den här lille gynnaren! Skogen är alldeles full av dom och de far omkring som skållade troll och lämnar spår överallt. Hunden blir alldeles tokig - hon hatar dom verkligen.

73/365 Tema: KedjaSnökedja på ett traktordäck. Och här i Roslagen behövs de dessvärre fortfarande trots att vi nu är i slutet av mars månad; senast i fredags fick vi mera snö.

Och jag ska villigt erkänna att jag "snott" den här tolkningen från en annan av alla "365-bloggarna". Tyvärr minns jag inte vilken så jag kan inte länka eller ge korrekt "credd".

Alla temana för fotoutmaningen hittar du här.
Vill du se fler inspirerande foton och härliga tolkningar av temana kan du kika in här och hitta länkar.

72/365 Tema: FridfullEn fridfull morgon i Saltsjöbaden. Jag mötte inte en människa och såg inte en enda bil på min morgonpromenad, och det enda som hördes var en hackspett i en gammal telestolpe.

71/365 Tema: FartygI hamnen i Saltjöbaden ligger detta fartyg och väntar på att isen ska försvinna.

70/365 Tema: BroBron över till Badholmen i Saltsjöbaden.

69/365 Tema: BronsI veckan var jag på konferens på Vår Gård  i Saltsjöbaden.  Trots en späckad agenda hann jag och kameran med några promenader - det är skönt att sträcka på benen och få lite luft efter timmar i ett konferensrum. Under en av dom hittade jag den här statyn av brons i strandkanten nedanför Grand Hotell.

Frötjuv

Trots vårvädret är det fortfarande mycket snö kvar i Roslagen, och för många av skogens djur är det svårt att hitta mat. Den här lille gynnaren drog sig inte för att stjäla frön från fåglarnas fröautomat. Och jag kan inte låta bli att imponeras av både vighet och problemlösning.


'
68/365 Tema: ResterDessa "rester" hittade hunden på dagens långpromenad i skogen: ett fejat rådjurshorn. Trots att det är gott om rådjur i Roslagen är det inte så ofta jag sett detta - horn bryts ner fort i naturen och skogsmössen brukar hitta dom först och ta hand om dom.

67/365 Tema: RustikMin bild av "rustik": En gammal mjölkkanna på en förstubro.

66/365 Tema: StillebenI fönstret till ett antikvariat på Tegnérgatan finns detta stilleben. Jag gillar både humorglimten och hur de har arrangerat böckerna runt Strindbergsbysten.


65/365 Tema: SällskapMitt sällskap på busstationen en av mornarna i veckan: tre duvor som pickar i sig av gruset

64/365 Tema: LiggandeEn morgon i veckan hittafde jag den här skylten liggande på trotoaren bredvid övergångsstället.

Några bilder ...

... till från helgens långpromenader kan jag visa:Himlen sedd genom trädets grenar.


Vems spår? Och varför slutar de där uppe vid stenen?
Ett träd med riklig lavklädsel.

63/365 Tema: Baksida

,På dagens långpromenad såg vi (hunden och jag) några rådjur. Men allt som jag hann få med på bild var  baksidan på ett av dom.

62/365 Tema: BladlösBladlös sträcker trädet grenarna mot den nästan helt klarblå vårvinterhimlen. Bilden tog jag på dagens långpromenad med hunden och kameran.

61/365 Tema: KlarrödKlarröd är definitivt den här röda gubben vid ett övergångsställe på Tegnérgatan.

60/365 Tema: KopparÄnnu en av alla lampor längs min morgonpromenadväg i Stockholm. Den här är alldeles nyuppsatt och kopparn är fortfarande alldeles blank och opåverkad av väder, vind och luftföroreningar.


59/365 Tema: StämningsfullOlof Palmes grav den 28 februari. Fanborgen bidrog till den stämningsfulla känslan.

RSS 2.0