25 februariEfter nästan en vecka med mildväder var skogsvägarna i Roslagen isiga och dagens långpromenad blev mest i terräng.

24 februariEtt ganska ordinärt foto av vattentornet i Rimbo i skymningen blev betydligt läckrare efter lite lek i Photoshop.

23 februariI dag flaggades det för fullt i Stockholm eftersom det tidigt på morgonen fötts en arvsprinsessa. På ett av Kungstornen vajade flaggorna i den starka vinden.

22 februariSå kom det mildväder till Roslagen. Snön på carportens tak smälte och det rann i strida strömmar från hängrännorna.

21 februariEn av genomgångskorridorerna i Unionen-huset.

20 februariEn av mina grannar hade tillräckligt med snö för att göra  en snögubbe på balkongen.

19 februariMera snöiga vintebilder lär det bli. De här nyponen fotograferade jag på dagens långpromenad.

18 februariJag tycker växternas torra fröställningar blir så vackra på vintern. Jag har visat ett par sådana foton tidigare, men här är ännu en bild - tagen på dagens långpromenad.

17 februariI dag hittade jag inget roligare att fotografera än busshållplatsen som Stockholmsbussen utgår från.

16 februariEn fantastiskt vacker vintermorgon - tolv minusgrader och solen går upp. Fotot tog jag från carporten på väg till jobbet.

15 februariUnder natten kom det en hel del snö. På morgonen var snöröjningen i full gång på centrumperkeringen vid busstationen i Rimbo.

14 februariEn läsk på kylning i snön.

13 februariI startgroparna! Det gäller både veckan och dem här skatan som satt på taket på kinesrestaurangen vid pendlarparkeringen i Rimbo.

12 februariEn solbelyst vägg med några istappar såg vi på dagens långpromenad.

11 februariI dag besökte jag Polismuséet, som ligger på Djurgården. Från parkeringen i Museiparken hade man en fin vy över Ladugårdsgärdet, där det åktes skidor, vallades hundar och promenedares.

10 februariEn solig men kall morgon. Till och med utsikten från pendlarparkeringen vid E18 var bedövande vacker när träden blivit vitmålade av frosten.

9 februariKlockan går fel, men termometern går rätt. På torsdagskvällen sjönk temperaturen och vid 21-tiden var det 15,5 minusgrader. Sen blev det ännu kallare ..................... Burrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!

8 februariPå kvällssidan var jag uppe vid kyrkan för att fota solnedgången. När jag satte mig i bilen upptäckte jag att den var minst lika fin i den yttre backspegeln.


7 februariPå mornarna byter jag från buss till T-bana vid Danderyds sjukhus. Den här morgonen stod bussarna på rad från sista rondellen fram till tunnelbanenedgången.

6 februariE18 vid Roslags Näsby Trafikplats, på väg hem från jobbet.

5 februariI dag fyller sötaste Felix 1 år. Tårtan angreps med viss försiktighet som synes.

4 februariKallt, kallt idag så långpromenaden fick kortas ner rejält för att inte fötter eller tassar skulle förfrysa. Den här snöiga gärsgården passerade vi på vägen hem till värmen.

3 februariKlocktornet vid Rimbo kyrka sent på fredagseftermiddagen. Plötsligt klarnade det upp efter en kraftig snöby och jag kunde se solnedgången i väster.

Och om du eventuellt undrar var kyrkan är när du ser klocktornet: I Roslagen byggdes som regel kyrkan för sig och klocktornet för sig en bit ifrån kyrkan. I vissa socknar ligger klocktornet t o m på andra sidan vägen.

2 februariOranga rosor fick lysa upp den här snöiga torsdagen.

1 februariUnder Lidingöbron, i väntan på buss 204 mot sista kursdagen (för den här gången) på Bosön.

31 januariEtt av många vackra ställen på Bosön. På lunchen gavs tid för en promenad och lite frisk luft.

30 januari


 

 
29 januariEn av många statyer på Bosön. Den här finns på terassen nedanför Mästarvillan.

28 januariTrädgrenar mot en grå vinterhimmel. Trots vinter och kyla finns redan vårens knoppar där, klara för start!

27 januariDrop in sol? Ja tack! Så kändes det i alla fall när jag väntade i kylan på Östra Station/Tekniska Högskolan en sen buss hem.

26 januariStockholms Centralstation på förmiddagen. Jag gillar linjerna och bågarna som liksom drar in en i bilden.

25 januariSkatan har hittat en kylig utsiktsplats . Fotot är taget vid nergången till tunnelbanan vid Danderyds Sjukhus.

24 januariUnder natten kom det lite snö. De här cyklarna hade tydligen övernattat på cykelparkeringen vid Danderyds Sjukhus.

23 januariBuss 639 vid hållplatsen på Östra station/tekniska Högskolan.

RSS 2.0