26/365 Tema: UpptagenEn liten abborre, nyss upptagen ur sjön vid isfiske.

Den här och alla de andra vi fick upp var så små att de åkte tillbaka i vattnet, men vi hade ett par fantastiska timmar i solsken och 15 minusgrader.

25/365 Tema: FärgsprakandeDe har precis öppnat en ny utställning på galleriet i korsningen Rådmansgatan/Karlavägen.  Knstverken är riktigt färgsprakande.

24/365 Tema: ViloplatsEn viloplats för gamla däck innan de går till återvinning. Fotograferat i containern på en av byns däckfirmor.

Jag tyckte förbipasserande tittade lite konstigt på mig när jag klev omkring bland däcken för att hitta rätt vinkel och rätt ljus, men det måste jag väl ha inbillat mig? ;)

Här hittar ni förresten alla teman i fotoutmaningen.

En frostig promenad

På förmiddagen tog jag, kameran och hunden en långpromenad. Det var ca 7 minusgrader och och sol och en hel del bilder blev knäppta längs promenadvägen. Två har jag laddat upp som teman i fotoutmaningen men det är kul att visa upp några till som jag är nöjd med:


Om du klickar på miniatyrerna får du upp dom i full storlek!

23/365 Tema: Rimfrost

En av de många bilder jag tog på dagens långpromenad i solsken och 7 gradig kyla. Här är det rimfrost på några vissna blad i en buske.

22/365 Tema: SkuggaPå dagens långpromenad såg jag plötsligt hundens skugga på en snövall vid sidan av vägen. Den var så läcker att jag var tvungen att ta en bild.

21/365 Tema: TrädVid kanten av hygget tar skogen med sina träd vid.  I dag var dessutom januarihimlen fascinerande skiktad i blåa och gråa nyanser.

20/365 Tema: RötterKvar efter höststormen finns en stubbe/rotvälta med synliga rötter.

19/365 Tema: LjusVarje kväll släcker jag ner lamporna och tänder ljus i lägenheten. Det här är några av stämningshöjarna - de står på zinkfat på en låh bokhylla.

18/365 Tema: UllstrumporDet är skönt med ett par ullstrumpor på fötterna i TV-soffan en ruggig kväll.

Och det här är faktiskt inget svartvitt foto. Jag bara råkade ha vita ullstrumpor, svarta mysbyxor och en svartvit fleecefilt i den svarta soffan ...

17/365 Tema: BortkastadeNedanför Arkitektur i korsningen Rådmansgatan-Karlavägen ligger årets bortkastade julgranar ihopsamlade. Det är fascinerande att se hur olika grad av barrning granarna har - en del har inte ett barr kvar medans andra ser ut som de kom från skogen igår. Nu blir de snart återvunna som energi till Stockholmarna.

16/365 Tema: På radPå ett återplanterat hygge står granarna på rad. Just det här kommer nog att avverkas inom några år. Om jag minns rätt planterades det här området för nästan 20 år sedan.15/365 Tema: ÄlskadEn älskad lurvig familjemedlem och min ena kompis på långpromenaderna (den andra är någon av kamerorna).

Samtliga teman för utmaningen 365 Foto 2011 hittar du här.

14/365 Tema: På gångHär är det tak-ras på gång. Innan raset ser det ut som om snön för ett tag upphäver naturlagarna. Fast Nalle Puh skulle nog ha sagt att snön inte vet att den inte kan hänga på det här viset ...

13/365 Tema: NätverkEtt riktigt nät-verk: en staty i metallnät av Barbro Bäckström

12/365 Eget tema: PendlingPendling är en del av min vardag: jag pendlar 3,5 - 4 timmar varje dag för att jobba. Här är Rimbo busstation och 639:an som går 07.05 till Stockholm.

Här hittar du mina egna teman för 2011.

11/365 Tema: SagoväsenPå Observatoriekullen i Stockholm står en kentaur. Fotot på detta sagoväsen är egentligen inte särskilt "bra" tekniskt, men jag gillar motljusbilden och att dagens allra första solstrålar reflekteras av statyn - det känns lite mytiskt.

Här hittar du samtliga teman för fotoutmaningen.

10/365 Tema: M


M-skylten är delvis översnöad, men jag gillar den ändå där den står brevid en fläder (giftig, tror jag?)  som så här ärs bara har enstaka bär kvar på grenarna. Ni vet väl förresten att om två bilar möts mellan M-skyltar på en smal landsbygdsväg så är det den som har närnast till den senast passerade skylten som ska backa?

9/365 Tema: VäderbitenEn väderbiten entré har ett gammalt missionshus - numera "sommarstuga" längs ett av mina promenadstråk.  Lite lustigt men vackert att både köksdörren och huvudingången till stora salen har behållits som de en gång var.

8/365 Tema: FrusenEn frusen frukt hänger kvar i ett träd längs dagens promenadväg.

Och, ja - jag erkänner! Upplägget på den här bilden har jag inspirerats till i en av de andra bloggarna som är med i utmaningen 365 Foto 2011. Jag minns inte i vilken blogg jag såg fotot (temat där var frukt) och jag ber om ursäkt för att jag därför inte kan ge "cred" fullt ut till den som rätteligen ska ha det.


7/365 Tema: MorgontoalettDen här stiliga andhanen gjorde sin morgontoalett och putsade fjädrarna när jag promenerade förbi härom morgonen.

Samtliga teman i utmaningen hittar du här.


6/365 Tema: FörbudSom juriststuderande på 80-talet fick jag lära mig att förbud ska vara tydliga om lagstiftaren förväntar sig efterlevnad. Vad som är förbjudet här döljs av både snö och klotter.  Kanske klarnar det på vårkanten när snön smälter undan.

5/365 Tema: ÖvergivenPoolen i bostadsområdet står övergiven så här års. Men nu är det mindre än 5 månader kvar tills poolområdet öppnas igen.

4/365 Tema: HyacintEftersom hyacinter bara brukar finnas en begränsad tid passade jag på att fotografera den här samlingen i en butik idag. Men själv köpte jag tulpaner ...

Temalistan hittar ni här.

3/365 Tema: CykelVid Östra Station hittade jag den här översnöade cykeln lutad mot staketet ut mot Valhallavägen.

Hela temalistan hittar du här.

2/365 Tema: MärkeJag äter inte gärna clementiner (allergi) men kunde inte stå emot att fotografera en hel låda sådana på ICA idag. Och på en av dom fanns det ett märke.


Mina egna teman 2011Nu har jag funderat och klurat på mina egna teman för fotoutmaningen, och kommit fram till följande lista:

1.       Vinter

2.       Vår

3.       Sommar

4.       Höst

5.       1a advent

6.       2a advent

7.       3e advent

8.       4e advent

9.       Vitt

10.   Svart

11.   Rött

12.   Gult

13.   Grönt

14.   Blått

15.   Brunt

16.   Orange

17.   Lila

18.   Rosa

19.   Ensam

20.   Tillsammans

21.   Morgon

22.   Kväll

23.   Vila

24.   Action

25.   Landsbygd

26.   Bebyggelse

27.   Pendling

28.   Transport

29.   Hjul

30.   Frukost

31.   Lunch

32.   Middag

33.   Fritid

34.   Regn

35.   Snö

36.   Balans

37.   Obalans

38.   Dörr

39.   Fönster

40.   Fasad

41.   Utblommad

42.   Ro

43.   Sista

44.   Första

45.   Tro

46.   Hopp

47.   Kärlek

48.   Spår

49.   Industri

50.   Minnen

51.   Sliten

52.   Slut

 

Det kan finnas någon "dublett" från utmaningslistan trots att jag kollat mot den men det må så vara i så fall.

 

Nu ska jag straxt snöra på mig kängorna och ta med hunden och kameran ut i snön.


1/365 Tema: IsJag startar direkt på årets första dag med en bild tagen på långpromenaden i snö och blåst  med hunden. På ett av de hus vi passerade på oplogade vägar hängde det tätt med istappar - nästan som ett draperi.

1/365. Nu är jag igång!

RSS 2.0