107/365 Tema: KraftJag blir ständigt lika imponerad av naturens kraft! På baksidan av det gamla stationshuset i Rimbo har spontan maskrosrabatt skjutit upp genom betongen på den gamla perrongen.

106/365 Tema: Gissa yrkeAtt gissa yrket som den här mannen har är inte så svårt, eller hur?

105/365 Tema: SöndagEn kvällsbild av min tomatodling på balkongen får representera temat söndag och avsluta vecko-temat.


104/365 Tema: LördagLördag förmiddag tog jag och vovven en långpromenad. I en av trädgårdarna vi passerade såg vi en annorlunda "trädgårdsstaty": bakdelen av en grävande hund (måste vara en terrier av svansen att döma).

103/365 Tema: FredagNär jag passerade Engelbrektsplan fredag morgon upptäckte jag att kastanjerna blommade för fullt. Så otroligt vackert att jag var tvungen att stanna upp en stund och föreviga blommorna.


102/365 Tema: TorsdagBlomsterafären på Olof Palmes gata displayade dessa underbara Pelargoner på torsdagen.

101/365 Tema: OnsdagOnsdag förmiddag tillbringade jag hos tandläkaren. Det var tur att jag tog ett foto på deras idylliska parkeringsplats, för sedan blev det inte mer fotograferat den dagen :(

100/365 Tema: TisdagTisdag morgon. Efter en kall och regning natt är vardagsrumsfönstret immigt på utsidan, men av någon anledning är det en rund öppning i imman.  Vad det beror på har jag inte en aning om.

99/365 Tema: Måndag

Den här veckan har jag ambitionen att fånga dagarna i bilder och att lägga upp en "dagsbild" för var dag. Först ut är förståss arbetsveckans första dag:Måndag morgon vid T-banestationen Danderyds Sjukhus. På en mur ligger ett minne av den gångna helgen kvar.


98/365 Tema: BlommorI Roslagen befinner vi oss just nu "mellan hägg och syrén". Häggarna blommar för fullt, och syrénernas blomskott kan man nu ana på kvistarna. Här är en närbild på häggens blommor som växer i klasar.

97/365 Tema: LinjerElledningarna bildar parallellla linjer mellan stolparna.

96/365 Tema: HälsokostNu skjuter granarna sina årsskott. Granskott är rena hälsokosten: man kan brygga ett c-vitaminrikt te på dom, använda dom som krydda i matlagning eller t o m tugga på dom för att få bra andedräkt.

95/365 Tema: ÅkerPå dagens långpromenad gick jag och vovven förbi en nyplöjd åker.

94/365 Tema: VåtEfter morgonens regnskurar var marken våt och daggkåpornas blad fyllda av droppar.

93/365 Eget tema: gultNu lyser det gult i dikena av kabbeleka. Det här stillebenet med vatten, betongrör och fjolårsgräs förutom blommorna hittade jag på lördagens långpromenad med hunden.

Mina övriga egna teman för fotoutmaningen hittar du här.

92/365 Tema: UnderifrånVid onsdagens brand på KTH Arkitektur surrade luften av helikoptrar hela dagen. Den här lyckades jag fånga på bild underifrån.

Vill du se vilka teman som ingår i utmaningen kan du kika här. I den här bloggen kan du förutom att se fantastiskt fina foton också hitta länkar till de andra deltagarna i fotoutmaningen.91/365 Tema: LivräddareVarje morgon när jag är i Stockholm promenerar jag från Tekniska Högskolan till Norra Bantorget. I onsdags morse kom jag precis när brandkåren anlänt till branden vid KTH Arkitektur och fick en bild på dessa livräddare som förberedde sig för att gå in i byggnaden.

Jag tog även ett kort nedför gatan för att få med rökutvecklingen på ett foto:


RSS 2.0