30 december

Näst sita dagen av månaden och året. Slaskigt väder och förkylning, så det som var värt att fotograferas idag var middagen : baconlindad marulk med spenat, rödlök och champinjoner samt potatispuré. Det var första gången jag lagade marulk på detta viset (i grillpannan) och jag är nöjd med resultatet.
 

29 december

Ekorrarna håller sig nära fågelborden, tar några frön eller nötter och gömmer dom i träden. Här är en som är på gång mellan fågelbordet och närmaste träd:
 

28 december

 
En helt vanlig dag, både för mig och kråkorna.

27 december

Under kvällspromenaden började det klarna upp.
 

26 december

Annandagens sötaste tomtenisse var svår att fånga på bild eftersom han aldrig var stilla. Inte ens en chokladbit och en ny bok fick honom att tappa tempo.
 

25 december

Juldagen blev det äntligen tid över för litte pysslande. Här ligger uppstämplade motiv på tork efter färgläggning och glitterlim-dekoration:
 

24 december

God Jul!
 

23 december

Dan före dopparedagen gjorde jag bland annat julbordets Jansson. Så här såg dom ut efter ungefär halva tiden i ugnen:
 

22 december

Innan julstöket tog jag en långpromenad med hunden. Eftersom snön ute i terrängen når mig nästan till höfterna håller vi oss på plogade vägar, men även där är det mycket snö.
 

21 december

Sista arbetsdagen före Jul. På promenaden såg jag detta vissna blad som dekorerats med snö:
 

20 december

 
Tidig morgon på Rimbo busstation. Det är snarare regel än undantag att bussarna är försenade, så jag roade mig med att ta kort på de silverglänsande träden mot den djupblå himlen.

19 december

 
Vintermorgon i Rimbo. 

18 december

Haiku-dikt på rispapper. Den hänger på Hasseludden Yasuragi.
 
 
Jag trängtar också efter lotusblommans dagg, eller i vart fall efter daggvått gräs. Men det verkar långt borta.

17 december

Tvådagarskonferens med mina medarbetare på Hasseludden Yasuragi. Utsikten från vårt konferensrum över inloppet till Stockholm var fantastisk trots dimman:
 

16 december

 
 
Snö på träd och ledningar. Vacker, javisst. Men det ställer till det också.Strömavbrott så gott som dagligen, teleavbrott ... och leverantörerna verkar inte bry sig.

15 december

Snö, mer snö och blåst har gjort att stora mängder trän gått ner över vägar och stigar i skogarna runt Rimbo. Detta är bara ett av dom:
 

14 december

 
Jag blev så trött på alla snöiga motiv, så i dag blev det istället  ett foto i affären och på favoritjulmusten.
 

13 december

 
Gatorna i centrala Stockholm har dekorerats med olika ljusdekorationer. De här finns på Kungsgatan.

12 december

 
Det blir mörkt tidigt, men det finns många vackra lampor i trädgårdarna.
 

11 december

Det blev plusgrader och kramsnö. Bilen fick en liten snögubbe på taket av sonen.
 

10 december

Det blir mycket snö-fotografier just nu, och här kommer ännu ett. Det här tog jag på väg till busstationen på morgonen. Kyla, dimma, snö och i oster ser man molnen som ger snöbyar vid kusten.
 

9 december

Så här der skogen ut i 20 minusgrader och ca 70 cm snö. Hundens tassar fryser så det blir fler och korta promenader.
 
 
 

8 december

Min balkong. Dörren går inte att öppna p g a en 1 m hög driva. Jag har inte en aning om hur jag ska lyckas snöröja den ...
 

7 december

Precis vad vi behövde: mera snö!
 
 
Det röda i bilden är från snöröjarens "saftblandare" på taket.
 

6 december

Det tog två timmar att skotta fram bilen på pendlarparkeringen där jag lämnade den i går kväll. 
 

5 december

En rejäl snöstorm slog till mot östra Sverige. Märkligt nog lyckades dom hålla i gång busstrafiken till Roslagen, och även om det gick långsamt så kändes det tryggt och säkert i "vår" buss. Det blev tid för en "inre resa" och när vi så småningom kom fram till Rimbo såg det ut så här:
 

4 december

Mitt juldekorerade fönster:
 

3 december

Kallt, kallt, kallt är det! I morse var det - 17 när jag vaknade, och på sen-eftermiddagen när det var dags att åka hemåt från Stockholm stod termometern på - 14. Vid Östra Station var träden både snöiga och frostiga, och i gatljuset blev de nästan lite overkliga
 

2 december

Se nu kryper tomtar fram ur vrårna ....
 
Lite julpyntat har det blivit fast det är en bit kvar till Jul och jag inte brukar ha så mycket framme. Så fotot för 2 december visar en liten tomte som gästar mitt hem:
 

Dokumentera december

Jag har funderat på att delta i något kombinerat scrap- och fotoprojekt som dokumenterar december månad och/eller julen. Bland annat har jag kikat på December Daily och Journal your Christmas som verkar roliga och kreativa, men eftersom jag fortfarande inte är klar med albumet från mitt septemberprojekt beslutade jag mig för att avstå från scrappingen och "bara" fotografera.
 
Av de kort jag tog i går får detta representera den 1 december 2012:
 
 
Så såg det ut på skogsvägarna runt Rimbo när jag och vovven tog en långpromenad.

RSS 2.0