22 januariPå dagens långpromenad varierade vädret från ymnigt snöfall till solsken. Och vovven och jag var först ut på "våra" stigar - snön var alldeles orörd.

21 januariDagens långpromenad var kall och frostig.

20 januariEftersom vi nu är inne i årets kallaste period (åtminstone statistiskt sett) och marken är täckt av ett litet snölager tyckte jag att småfåglarna behövde lite näringstillskott.

19 januariDagen ägnades åt möten och att byta rum (det är flyttcirkus på plan 5). Dagens enda kort tog jag i hissen på väg hem ...

18 januariEtt av träden på busstationen, sent onsdag kväll. Snöblandat regn och blåst

17 januariJag slängde en blick uppåt fasaden innan jag lämnade jobbet för dagen.

16 januariI väntan på lunchsällskapet tog jag bl a den här bilden på en snöpudrad bänk på Drottninggatan

15 januariMellan oväder? I vart fall var det en fantastisk vinterhimmel i nordost under dagens långpromenad, som påbörjades ganska tidigt.

14 januariSå var glada julen slut, slut, slut ... Julgranskulorna och annat pynt packades ner och granen kastades ut. Och tittar du noga ser du mig och kameran återspeglade i de blanka kulorna ;)

13 januariLO-borgen i snöfall. Så här såg det ut när jag kom tillbaka från min lunchpromenad.

12 januariDet är inte bara jag som har "annorlunda" rumskompisar på jobbet. De här damerna häckar hos IT/Telefonikillarna ett par rum bort från mig.


11 januariEn dag när jag nötte kontorsstolen större delen av dagen. Jag passade på att ta en bild på min rumskompis Nova som bor i en fin porslinsmugg. Mitt kaffe dricker jag ur en termosmugg från Bodum i stället.

10 januariUnder natten hade det kommit ett par millimeter snö.

9 januariFullmånen tittar fram mellan molnen.

8 januariEtt av de många träd som stormen fällde hade ramlat över en väg. När det kapats för att vägen skulle bli framkomlig igen syns det vackra årsrinsmönstret. Jag tappade räkningen vid 30 ...

7 januariDet var en kylig långpromenad, men mellan träden lyste vintersolen.

6 januariDet föll lite lätt snö under natten. När vi skulle åka och handla kunde sonen inte låta bli att sätta ett avtryck på den tomma "kanvasen" som bakrutan på bilen utgjorde.

5 januariMin promenadkompis Tuffa.

4 januariJag har en kväll i soffan med TV, tekopp och handarbete. För tillfället  stickar jag halv-vantar. Detta är det tredje paret sedan julafton, och när de är klara tror jag att jag ska virka ett par blommor och dekorera med för att de ska bli mindre trista.

3 januariVid Norra Bantorget finns ett träd fullt med lysande julbockar.

2 januariEfter första arbetsdagen på det nya året promenerade jag från Norra Bantorget till Stureplan. Det här ljusspelet satt på en av broarna över Kunsgatan.

1 januariÅrets första dag bjöd på kallt väder och ordetnlig frost. De här frostnupna lingonkvistarna såg jag på långpromenaden med hunden på nyårsdagens förmiddag.

Ett foto om dagen

Förra årets utmaning (365 foton) gick jag ju inte i land med. Men det bidrog ändå till att utveckla mitt fotograferande och till att alltid ha minst en kamera med mig varje dag. För 2012 har jag därför bestämt mig för att utmana mig själv att ta ett foto om dagen, men inte utifrån olika teman utan fr att dokumentera något just den dagen och just där jag befann mig då. I slutändan hoppas jag dessutom också kunna skapa ett minialbum med ett foto från varje månad och lite noteringar.

Here goes!

RSS 2.0