"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Ett kort inspirerat av vatten

Kategori: Stämpling

Den här månaden inspireras vi i Creativica-bloggen av vatten och sånger. Mitt senaste DT-alster blev därför ett kort med havs-tema:
 
Stämplar: Stampington, PSX och ett okänt företag.
Bakgrunden gjorde jag med Distresser i blåa och gröna nyanser och vatten. När det torkat tog jag Dylusions vita akrylfärg och en stencil och fyllde på med lite "bubblor" för att få lite liv i den.  Därefter stämplade jag med en collagestämpel och den mörkaste av de Distressdynor som jag använde till bakgrunden. - Jag tycker effekten av att använda Dylusions vita akrylfärg, som är semi-opak, och distressdynor blir så läcker: bläcket liksom kryper ner under färgen så det ser ut som om bubblorna är gjorda efter stämplingen vilket alltså inte är fallet. Vill man att det stämplade ska ligga utanpå akrylfärgen så får man använda en permanent dyna, t ex Archival, eller en täckande vit akrylfärg.

Jag stämplade dessutom collagestämpeln några gånger med Broken China och Dried Marygold på cardstock och klippte ut sjöstjärnorna. Till sist stämplade jag några snäckor och en fisk, färglade med Distress Markers och Posca-pennor och monterade på kortet tillsammans med en ”swirl” av svarta halvpärlor som jag hittade i gömmorna. 

Och sången jag inspirerades av? Jo det är ju naturligtvis den här!

 

 
Kommentera inlägget här: