"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

One man's trash ...

Kategori: Stämpling

... is another man's treasure!

Maken rensade i ett av sina skåp med "saker som är bra att ha", och hittade bland annat en amerikansk treringspärm med kursmaterial från en IBM-kurs på 1980-talet. Datoriet har ju (milt uttryckt!) ändrat sig en hel del sedan dess, så nu tyckte han att det var dags att kasta pärmen.  Men eftersom han lever ihop med mig och vet att ett av mina valspråk är "om det inte rör sig, stämpla på det" har han med åren lärt sig att inte kasta något utan att fråga mig först. Och för mig var denna pärmen en skatt!!! Jag har förgäves fösökt köpa en pärm att förvara mina QK-dies i (de tar tydligen slut så fort de kommer in i affärerna) och den här pärmen var svaret på mina böner!!!

Fast ... Man kan ju inte ha en grön/brun pärm med IBMs logga på. Eller hur? Så pärmen fick "altras": Lite nya kläder i form av Bazzill- och Basic Grey-papper,  lite stämplat och lite dekorationer. Nu kan man inte ana att det varit en IBM-pärm!

One man's trash ...

En stämpel - tre kort

Kategori: Stämpling

I sommar har det funnits en utmaning på scrap- och stämpelbloggarna att använda samma stämpel och samma papper på tre olika kort.  Jag har funderat en del på det men det var först med den här stämpeln från Hero Arts (Stitched cake) som det "lossnade".  Jag lyckades emellertid inte 100 % med papperena, men de mönstrade papperena kommer alla från BG-serien Fusion så det var ju nästan i alla fall ...
Stämplarna i Hero Arts stitched-serie ser lite slarvigt sydda ut, och det förde givetvis tankarna vidare till kortstygn och ritade sydda kanter (tålamodet har en gräns). 

En stämpel - tre kort

Stitched cake 2

ljusrad

Alla stämplar är från Hero Arts. Jag har färglagd med Twinling H2Os - härligt skimrande vattenfärger, men dessvärre syns inte skimret på bilderna.

Äntligen!!!!

Kategori: StämplingÄntligen har jag lyckats få ordning på tekniken att stämpla med Rangers Colorwash-färger! Ända sedan Helena på ScrapRoom berättade om att hon sett Tim Holtz göra detta på vinter-CHA i Las Vegas har jag testat och testat ... utan att få till det :( Det har bara blivit suddigt och pöligt och inte snyggt alls. Men så fick jag ett tips för ett tag sedan och i helgen kunde jag "kladda loss" med colorwashfärger och stämplar. Och si - nu funkar det bra - till och med om man använder ganska detaljerade collagestämplar! 

Så  här gör man (om du har lust att testa):
Börja med att täcka arbetsytan med gamla tidningar (Colorwash har en väldig förmåga att hamna lite överallt) och lägg ett non-stick craft sheet - eller ett flergångs-bakplåtspapper av silikon - ovanpå. Vill du inte ha vackert infärgade fingrar tar du också på dig plasthandskar.

Välj två eller tre (eller fler) Colorwash-färger och spraya på ditt craft sheet. Spraya färgerna intill varandra utan mellanrum men helst inte för mycket överlappande eftersom färgerna då blandas för mycket .

Välj ut ett antal stämplar och tryck dom mot färgerna. Lägg dom därefter med gummit uppåt och låt dom torka helt! Eftersom man ska vänta så kan man ju lika gärna färga in många stämplar medans man ändå håller på! Torka av ev färgrester från ditt kraft sheet omgående med trasa eller hushållspapper.
Orkar du inte vänta kan du torka färgen på stämplarna med varmluftspistolen. OBS! Gör inte detta med silikonstämplar och andra typer av clearstamps!

När färgen är absolut torr (tålamod! inte nästan torr eller ganska torr utan absolut torr)  tar du en sprayflaska med vatten, sprayar uppåt i luften och fångar dimman med den infärgade stämpeln. Stämpla därefter på glossy-kartong (vanlig kartong funkar också men resultatet blir lite "mattare" och kornigare). Vill du ha ytterligare ett avtryck (det blir lite "softare" än det första i färgerna) sprayar du upp i luften igen, fångar dimman och stämplar på nytt.

Avtrycken torkar tämligen omgående efter stämplingen (men blir inte vattenfasta) så sen är det bara att göra kort av alla sina vackra motiv!

Så här blev mitt första (men absolut inte sista)  kort:
Äntligen!!!!
Stämplar från Stampers Anonymous/Tim Holtz och Hero Arts.