"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Jag har gjort en tavla

Kategori: "Altrat"

Ja, faktiskt. I dubbel bemärkelse.
 
Den blåmålade kanvasduken i förra inlägget lyckades jag "sabba" i den fortsatta processen, och dessutom kände jag att den blev för stor för det tänkta projektet, så jag startade om med en mindre duk i stället. Resultatet blev detta:
 
 
Duken är grundmålad med gesso och sedan målad med en akrylblandning av ljusblått och vitt. När det torkat använde jag en cirkel-stencil och sprayade med vit dylusion-spray för att få en snöbollsbakgrund. Den överstämplade jag sedan med en swirlstämpel och ljusblå akrylfärg. Både framsidan och kanterna är behandlade på det sättet.
Snöstjärnorna är utstansade i vit cardstock och målade med glitterlim, och sedan fastsatta med decoupagelim. Isbjörnsmotivet (lånat av Chruss, så jag vet tyvärr inte märket) är stämplat flera gånger och sedan gar jag klippt ut delar och monterat i olika lager med distanstejp för at få en 3D-effekt. Nosarna och de vita plupparna är Pearl-maker.
 
Den sabbade kanvasduken har jag målat över med gesso, och kommer att återanvända till något annat projekt. Den har en rätt häftig struktur eftersom jag använde cirkelstencilen med akrylfärg på den, men vad det blir av den - ja det återstår att se.
 

Inget nytt

Kategori: "Altrat"

... har jag egentligen att berätta eller visa. Viva LasVegastamps ville inte ha mig i sitt designteam så jag får fortsätta att skapa fritt och för mig själv.
 
Just nu har jag flera halvfärdiga projekt på gång. Detta är ett - eller egentligen två - av dem:
 
 
Två stycken canvas-tavlor, som båda ska bli presenter. Båda är grundmålade med gesso. Den övre är infärgad med färg från några olika distressdynor och sedan har jag använt en stecil och vit akrylfärg till bladverket. Den undre har fått ett lager "isigt" blå akrylfärg (egentligen är det vitt, ljusblått och en anings silver blandat) och ligger på tork innan även den ska få lite bakgrundsmönster.Tills dess färglägger jag motiv och funderar över texter och dekorationer.
 
Fortsättning följer ...