"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Ett liv efter Jul

Kategori: Stämpling

... kan julstämplarna få!

Här i Roslagen har vi nu nästan 4 dm snö och med det vackra vinterlandskapet runt omkring mig är det inte särskilt svårt att få inspiration till ett och annat vinterkort. Men - tro det eller ej! - jag äger faktiskt ganska få vinterstämplar så jag har plockat fram en julstämpel med pingviner från Penny Black igen. För vad är vintrigare än pingviner?
För att få bort jul-prägeln på motivet valde jag att färglägga det för hand med tuschpennor (vattenlösliga) och låta bli att måla den lilla järnekskvisten som den ena pingvinen håller i näbben. Och luvorna fick förståss mindre "juliga" färger. Och simsalabim: julmotivet blev ett vintermotiv!

93354-47

Stämpel: Penny Black

Att färglägga direkt på stämpeln med tuschpennor är ett kul alternativ till att färga in stämpeln med dyna.

Så här gör du:
* måla direkt på gummit med de färger du vill ha på motivet
* när du är färdig med färgläggningen håller du stämpeln med gummit framför munnen och "huffar" din andedräkt mot stämpeln (på så sätt återfuktar du färgen)
* stämpla

Vill du ha "akvarelleffekt" så sprayar du i stället lite vaten upp i luften med en sprayflaska och fångar vattendimman med den målade gummiytan innan du stämplar. Kanonläckert - jag lovar! Jag återkommer nog med några "falska akvareller" när det är dags att plocka fram vårstämplarna!

En stjärnbok till min syster

Kategori: Stämpling

En av de saker jag gillar att göra - förutom kort då - med mina stämplar är "böcker" av olika slag - allt från dragspelsböcker i olika storlekar till diaramsböcker och tag-böcker. Det är ett utmärkt sätt att få matcha papper och dekorationer och dessutom få använda många stämplar på samma gång.

I flera år har jag varit sugen på att göra en stjärnbok. Det började med att jag fick en alldeles fantastisk sådan av en amerikansk stämpelkompis och sedan dess har jag gjort åtskilliga försök att komma igång, utan att lyckas färdig ställa någon. I somras tog jag chansen när Skapa Hobby hade en kurs i en enklare variant av stjärnböcker - en där man i stället för att sy ihop sidorna fäster med dubbelhäftande tejp. En sån tar ungefär hälften så lång tid att göra som den mer arbetade, sydda varianten men detta passade mig alldeles utmärkt!

Vad är då en stjärnbok?
Jo, kort kan den beskrivas som fem dubbla kort som sätts ihop till ett dragspel. Boken förses sedan med en pärm med en rygg som är bigad så att boken både kan stängas ihop och vikas ut till en stjärna. Boken hålls stängd eller öppen med hjälp av ett vackert band som löper innanför bokryggen. Vill man så kan man dessutom dra igenom band uppifrån och ner så att boken kan hängas upp som en prydnad.

I december gjorde jag en stjärnbok i julklapp till min syster, men pga sjukdom fick hon den inte förrän i Trettonhelgen och därför har jag inte velat visa upp den förrän nu (man vet aldrig var hon är och kikar ...).

Så här ser boken ut i utvikt skick (och då förstår man bättre varför den kallas för "stjärnbok"):
93354-43

Och så här ser den ut ihopvikt:
93354-44

Några av insidorna ser ut så här:
93354-45
93354-46

Papper från Bazzill  och Basic Grey. Stämplar från Hearts In Touch och Penny Black. Utstansade bokstäver från QK Sunshine-alfabetet.

ScrapEvent of Scandinavia

Kategori: Stämpling

93354-42


Detta får du bara inte missa!

ScrapEvent of Scandinavia går av stapeln helgen den 28 - 29 april i Helsingborg! En hel helg späckad med kurser, några av dem ledda av sponsorföretagens egna representanter. Shoppingmöjligheter förståss. Och ett ScrapParty på lördagskvällen med mat, mingel och en massa kuligheter.  Partypinglorna Maria och Ingela håller i detta så det är bäddat för årets partaj!

Det blir inga stämpelprojekt på eventet men jag lovar att flera av projekten går alldeles utmärkt att använda tillsammans med dina stämplar.

Allt om eventet kan du läsa på hemsidan: http://www.scrapevent.se/

Och är du intresserad men har frågor och funderingar så gå med på Scrapeventets eget forum!

Vi ses väl i Helsingborg?