"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

ATC-swappen

Kategori: Stämpling

Vi har haft en ATC-swapp med Tim Holtz-tema på Stämpelsnacket. För ett tag sedan visade jag en "sneakpeek" på mitt bidrag här i bloggen eftersom vi kommit överens om att inte blogga eller visa upp våra bidrag innan alla hade fått tillbaka swappen. Nu verkar det som att alla fick sina kuvert i fredags och då kan jag visa upp hela ATC:t:Först stämplade jag fågeln (Stampers Anonymous, Tim Holtz line) med Archival Jet Black och "maskade" den.

Bakgrunden har jag gjort genom att färga in beige kartong med distressdynor (Wild Honey, Barn Door och Vintage paper). Sedan stämplade jag "swirlar" (Stampers Anonymous, Tim Holtz line) med vit akrylfärg, och när det torkat stämplade jag krackeleringsstämpeln (Stampendous +Barn Door) ) och blomman (Stampers Anonymous, Tim Holtz line + Archival Jet Black).

När allt torkat tog jag bort "masken", torkade av överflödsfärg från det akrylstämplade och lackade fågeln med genomskinlig crackle paint (Rock Candy). Pappersblomman och blomman jag stämplade fick distress stickles. Dessutom gjorde jag en liten fågelholk av grunge board som jag färgade in med distress ink och gav ett litet "tak" av en bit av en boksida.

Kanterna inkades med distressdyna och allt monterades på svart kartong för att det skulle bli lite stadigare. På baksidan har jag dessutom använt en stämpel från StampAttack för swappuppgifterna.


En stämpel - 4 kort

Kategori: Stämpling

Det är mycket fåglar och ugglor i stämpel- och scrapvärlden just nu, både bland stämpelmotiv och papper/dekorationer. Fågelstämplar har jag alltid tyckt om och har ganska många men hittills har jag inte haft en enda uggla. Men så för några veckor sedan slank jag in på Pyssloteket i Stockholm - en affär som ligger farligt nära Roslagsbussarnas hållplatser vid Östra Station - och hittade en ugglestämpel från Inkadinkado som jag inte kunde lämna kvar i butiken. Jag måste ha varit synsk på något sätt, för när sedan månadspaketet från My Scrapbook Nook kom var det alldeles fullt av ugglor!

Häromkvällen blev det 4 kort med den nya stämpeln:Motivet (som är lite suddigt eftersom jag och scannern har svårt att komma överens när korten inte är alldeles platta) är målat med akvarellpennor och blenderpenna. Nålarna och bandet kommer också från paketet.I paketet fanns ett ark med bokstäver i wellpapp. Här har jag dragit över bokstäverna med en svart chalksdyna. Träden har jag klippt ut från en stor, förtryckt tag som låg i paketet.Här har jag använt några av de mönstrade papperena som fanns i paketet och chalkat alla kanter med chalksdynan Chestnut Roan. - Ofta när jag färglägger ett enstaka motiv skuggar jag runt det, i det här fallet med brunt. Det gör jag för att få motivet att "poppa upp" från bakgrunden.Här har jag använt fler av de mönstrade papperena från paketet och ett par diecut-träd. Wellpappsbokstäverna har jag dragit en svart chalksdyna över och sedan dekorerat med distress-stickles i en av de nya färgerna. På ugglans ryggfjädrar, på ugglans gren  och i vänsterkanten nertill har jag använt guldfärgad pearlmaker.

I ett tidigare inlägg visade jag en "sneakpeak" på ett ATC jag gjorde för en swapp på stämpelsnacket. Nu har Sara swappat ut den och jag fick mina kort i går, men jag avvaktar tills jag ser på forumet att alla har fått sina kuvert innan jag lägger ut hela bilden här.

"Kort och present i ett"

Kategori: Stämpling

Det har inte blivit så mycket stämplat de senaste veckorna. Jag halkade för två veckor sedan på löst grus under en joggingtur och slog i revbenen riktigt illa, och det har helt enkelt gjort för ont att stämpla, även med smärtstillande i kroppen. Men nu börjar jag komma igång lite grann igen, och det första jag kan visa är mitt svar på en utmaning i Kortinspirationsbloggen: en ask som också är det kort.  Det är askens lock som håller saman sidorna. När man tar av lockat "exploderar kortet" utåt. Idén fick jag från en liknande ask i ett av de senaste numrena ac Craft Stamper, men jag förenklade konstruktionen något. - Fotona är inte de bästa tyvärr (tagna med mobilens kamera) och färgerna ljusare än vad de är i verkligheten.

utsidorna av asken har jag använt distressfärger och nya läckra stämplar från Octoberstamps.Jag har färgat in vit kartong med Tim Holtz' inktool och sedan skvätt lite vatten på och genast torkat upp. Sedan stämplade jag "damen" med Archival Jet Black och färgla vingarna med distressdynan "Broken China" genom att "plocka" färg från dynan med blenderpennan. Avslutningsvis stämplade jag krackelering, splatter och spetsbården (även den från Octoberstamps). Kanterna på korten och lådan är inkade med Broken China.

Även på locket finns en av de nya Octoberstampsstämplarna:Här har jag brayrat (?) vanligt skrivarpapper med samma distressfärger, utan att färga in brayern mer än en gång per färg, och stämplat fjärilscollaget med Archivaldynan. Därefter har jag stämplat collaget en gång till på blå cardstock och klippt ut fjärilen samt monterta den med lätt uppvikta vingar på collaget.
Kanterna på locket är inkade med den blåa distressdynan och även den lilla spetsen runt kanten har jag färgat in med samma dyna.

Insidorna av asken/kortet är också stämplade och dekorerade, men det har jag inte lyckats få någon bra bild på.