"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Bumper card society

Kategori: Stämpling

93354-136


Maria
 och Louise har varit söta och valt ut mig till Bumper Card Society. Tack tjejer!!!

Förutom äran innebär det att jag ska skicka iväg ett kort till någon inom 7 dagar  och dessutom utse ytterligare 5 personer till Bumper Card Society.

Kortet ska jag väl klara av (även om jag kommer att "slira" på tiden p g a jobbet) - rapport och bild kommer senare, när kortet är klart och framme hos mottagaren. Men att utse 5 personer ... Bara fem?! Jag skulle vilja utse alla som läser detta!

Så vilka utser jag då? Jo följande bloggare:
Jenny - DT-kompis på ScrapRoom som inte bara fotograferar och scrappar, hon gör underbara kort och andra saker också som inspirerar mig och många, många andra.
Maria - också DT-kompis, fotorgraf och scrappare som också hon gör fantastiska kort och underbara miniböcker.
Elisabeth - ytterligare en DT-kompis på ScrapRoom. Men jag tror aldrig jag sett henne göra ett kort så detta är både en utnämning och en utmaning Elisabeth!
Marie - "queen of dies" och en gudabenådad konstnär! Hur länge man än tittar på hennes kort eller LOs hittar man ändå alltid nya detaljer vid nästa titt!
Fanny - scrappare, altrare och stämplare med otroligt många strängar på sin lyra (eller gitarr). Jag älskar hennes stil och inspireras mycket av det jag ser i hennes blogg.

För övrigt håller jag på med ett stämpelprojekt som skulle vara enkelt och snabbt, men - som så ofta - fick det eget liv. Jag skulle bara ..... Och på den vägen är det. Så det får bli klart senare i veckan.

"Falsk pärlemor"

Kategori: Stämpling

I sommar har det varit en del "tekniktestande" på Stämpelsnacksforumet, och bland annat uppmärksammade Lindha (aka Snorkfröken) och Lisa oss på hur man kan göra vackra, skimriga - nästan pärlemorliknande -  bakgrunder med dye inks och skimrande akrylfärg.  Nu har även jag testat detta, och resultatet blev bl a ett ATC med mycket "vingar" på. Jag använde "pärlemorspapperet" både till bakgrunden och till fjärilsdekorationen.  -Själva skimret i den vita akrylfärgen var inte så lätt att få med i scanningen så den får ni tänka er:

93354-135

Så här gjorde jag min "falska pärlemor":

Jag tog en bit hushållsplast (sån där tunn som man bl a täcker mat på fat med), knycklade ihop den och duttade på lite skimrande vit akrylfärg.  Sedan duttade jag med detta på en bit glossy-kartong, lite ojämt här och där.

När akrylfärgen torkat på glossy-kartongen tog jag fram min brayer, färgade in den med distressdynan Broken China"  och "brayrade" fram och tillbaka över glossykartongen med akrylfärgen. När jag var nöjd (jag tror jag färgade in brayern ett par tre gånger) tog jag en bit hushållspapper och torkade bort den överflödiga färgen ovanpå akrylfärgen.

Bakgrunden stämplades därefter med Broken China och Memories Midnight Blue. Jag stämplade dessutom en extra fjäril med Midnight Blue och klippte ur för att ha som dekoration.

Nu funderar jag på hur det blir om man använder någon annan skimrande akrylfärg än vit och kanske kombinerar med en guld-dyna?! Hmmm... Det blir nog en testvända till vid stämpelbordet.

Lekt lite med "distresser"

Kategori: Stämpling

... har jag gjort de senaste dagarna. Nu har jag inte använt dom till färgläggning eller för att "åldra" papper utan för att göra bakgrunder att stämpla på. Till collagestämplar behövs det oftast inte mycket mer än en läcker bakgrund ...

Först blev det ett par örhängen av chipboardfrimärken (finns att köpa på ScrapRoom):
93354-134

"Chippisarna" är målade med vit akrylfärg eftersom jag ville att taggarna skulle synas bakom motivet (den gråa kartongen är ju inte så kul).  Motivet (från StampAttack men finns också på ScrapRoom) är stämplat på små kartongbitar som dessförinnan färgats in med distressdyno och en lätt "mist" vatten.

Två kort blev det också när jag ändå var i "kladd-tagen":

93354-133

Även här kom det med en liten "frimärkschippis" - de är för läckra! Och det är faktiskt två stämplar i olika storlek men med samma motiv (från Stampers Anonymous Tim Holtz-linje) jag använt.

Har man inte samma motiv i olika storlekar kan man i stället klippa, skära eller stansa ut en del av motivet och göra en dekoration:

93354-132

Motivet kommer från StampAttack.

Allt detta är dessutom DT-material så inget av detta kommer jag att behålla. Örhängena och det översta kortet kommer snart att skickas ner till Helsingborg och det sista kortet ska - tillsammans med ytterligare ett antal kort - skickas till Blackpool i England där StampAttack och "Caz" (ägarinnan) finns.