"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Ett kort inspirerat av vatten

Kategori: Stämpling

Den här månaden inspireras vi i Creativica-bloggen av vatten och sånger. Mitt senaste DT-alster blev därför ett kort med havs-tema:
 
Stämplar: Stampington, PSX och ett okänt företag.
Bakgrunden gjorde jag med Distresser i blåa och gröna nyanser och vatten. När det torkat tog jag Dylusions vita akrylfärg och en stencil och fyllde på med lite "bubblor" för att få lite liv i den.  Därefter stämplade jag med en collagestämpel och den mörkaste av de Distressdynor som jag använde till bakgrunden. - Jag tycker effekten av att använda Dylusions vita akrylfärg, som är semi-opak, och distressdynor blir så läcker: bläcket liksom kryper ner under färgen så det ser ut som om bubblorna är gjorda efter stämplingen vilket alltså inte är fallet. Vill man att det stämplade ska ligga utanpå akrylfärgen så får man använda en permanent dyna, t ex Archival, eller en täckande vit akrylfärg.

Jag stämplade dessutom collagestämpeln några gånger med Broken China och Dried Marygold på cardstock och klippte ut sjöstjärnorna. Till sist stämplade jag några snäckor och en fisk, färglade med Distress Markers och Posca-pennor och monterade på kortet tillsammans med en ”swirl” av svarta halvpärlor som jag hittade i gömmorna. 

Och sången jag inspirerades av? Jo det är ju naturligtvis den här!

 

 

Det måste regna ...

Kategori: Stämpling

Månadens tema i Creativicabloggen är "vatten" och att inspireras av en visa eller sång. I går bloggade jag mitt första alster för den här månaden - ett kort som jag inspirerats till av en låt av Peter LeMarc. Låten heter ”Mellan månen och mitt fönster” och en av raderna lyder ”Det måste regna för att något ska kunna gro”. Och visst är det så; utan en lagom blandning av sol, värme och regn blir det varken blommor på marken, bär på buskarna eller svamp i skogen. 
 
Stämplar: Whipper Snapper Design och Lawn Fawn

 

Bakgrunden gjorde jag genom att trycka en distressdyna mot akrylblocket jag använder till mina omonterade stämplar, spraya lite vatten och sedan trycka mot papperet (akvarellpapper). När det torkat stämplade jag blomman  och låttexten direkt på bakgrunden.  Blomman  stämplade jag dessutom ytterligare en gång på en boksida. 

Efter att ha stämplat allt (citatet tog en bra stund) stänkte jag lite med utspädd Dylusions ink över alltihopa för att få det att se ut som regnstänk. Medans det torkade klippte jag ut blomman och bladet som jag stämplat på boksidan och fäste urklippen med lim på blomman jag redan stämplat på kortet. Och till sist monterade jag det hela på en kortbas av blå cardstock.

Vill du lyssna på Peter Lemarcs vackra låt så finns den här.

 

 

Ett minialbum till lillebror

Kategori: "Altrat"

Den senaste veckan har jag pysslat med ett hemmagjort minialbum till min lillebror, som fyllde 50 i vintras. I lördags träffade jag och syrran honom och hans familj i Stockholm och passade på att fira honom lite, och då fick han bland annat albumet. Nu när han har sett det "IRL" kan jag visa upp det här i bloggen.
 
Pärmen gjorde jag av chip board och papper från Prima. Framsidan dekorerade jag med diverse saker från min "stash":
 
Detaljbild av framsidan:
 
 
insidans vänstra del gjorde jag en ficka med en tag med en del fakta om 1965. På baksidan av tagen listade jag kända personer (inklusive lillebror) som föddes just 1965.
 
 
insidans högra del gjorde jag ett "vattenfall" med bilder av lillebror i olika åldrar. Hur man gör "vattenfallet" hittade jag på Graphic 45s Youtubekanal.