"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Jag har en hemlighet ...

Kategori: Diverse

... som bara DT-gänget på ScrapRoom vet!

Ja - och så darling Ingela förståss!

Nyfiken? I morgon kommer svaret ....

Jul-accordion

Kategori: Stämpling


I dag har det varit StampCamp på ScrapRoom, och för första gången har jag inte varit med som kursledare :(  Gissa om det känts konstigt? Och lite sorgligt. För det bästa jag vet är ju att träffa andra stämplare och visa vad man kan göra med stämplar, dynor och papper.  Och att dessutom få träffa kompisarna från ScrapRoom är ju guld! Men det blir fler aktiviteter på ScrapRoom framöver så tillfällen till Helsingborgsresor kommer säkert inte att saknas!

Två av projekten har jag emellertid varit med och gjort exempel till och det ena var en Jul-accordion. För givetvis gick Campen i Julens tecken! Jag älskar att göra små miniböcker på olika teman: formatet är en utmaning och dessutom kan man få användning för småbitar av papper och annat.  Dessutom ser den färdiga miniboken så arbetad ut att mottagaren oftast blir riktigt imponerad ;)

Var du som läser detta på Campen vore det kul att få se bilder av din färdiga Jul-accordion! Så här ser min ut:
Jul-accordion
Stämpeln kommer från Kortmakaren, papperet på diaramen  från Basic Grey och stommen är vikt av Bazzill Orangepeel. Duvorna är QK.

Insidan ser ut så här:

Jul-accordion 2
Stämplar från Hero Arts, Kortmakaren, Penny Black och Pysselpassion.

Juldoftande kort

Kategori: Stämpling


Jo faktiskt! Detta tag-kort doftade kanel när jag stoppade ner det i kuvertet!
Juldoftande kort
Stämplar: Penny Black och Hero Arts.  Idén med pappersremsa och snöre i stället för band på tagen kommer från tidningen PaperCrafts.

Helena från ScrapRoom såg Tim Holtz demonstrera embossing med kryddor i EP:t på en av de stora mässorna i USA och det var jag ju givetvis tvungen att testa. Så jag blandade i ca 25 % malen kanel i Rangers Adirondack-EP Clay. Sedan gjorde jag "som vanligt": jag stämplade pepparkaksgubbarna med brun pigmentdyna, strödde över pulvret, skakade av överflödet och värmde. Jag kan tala om att det luktade ljuvligt av kanel!
Ytan på det embossade blir inte blank utan matt och lite sträv, ungefär som Distress-EP. När jag hällde av pulvret färgade kanelen av sig på det cremefärgade papperet men det var bara att ta bort med en topz efter uppvärmningen. Kaneldoften fanns kvar när jag stoppade ner kortet i kuvertet, men om det fortfarande luktade när det kom fram har jag dessvärre ingen aning om.

Andra kryddor som i finmalet skick kan passa: kardemumma, kryddnejlikor, pomerans, vanlij, spiskummin, kaffe ... Äsch - det är nog bara att släppa fantasin loss och leta i kryddhyllan!