"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Be the reason!

Kategori: Mixed media

 I Creativca-bloggen har jag nu laddat upp ännu ett kort, med ett citat som jag har haft "i huvudet" i flera dagar: "Be the reason someone smiles today".
 
Bakgrunden har jag gjort själv med Distress inks, stencil och Dylusions Ink (vit). När den torkat stämplade jag med stämplar från Stampendous/Natalie Kalbach och akrylfärg, och målade kanten med svart akrylfärg i penna (Liquitex). 

Den lilla flickan är urklippt ur ett foto (det är faktiskt min mamma och är troligen taget 1934 eller 1935), och hennes vingar är klippta ur en stämplad fjäril (Stampers Anonymous/Tim Holtz).

Den stora blomman kommer från Prima och har fått lite vit akrylfärg på sig.

Och så var det citatet som jag har tryckt ut med en dymo märkmaskin. Tyvärr lyckades jag inte fotografera kortet utan att det blev blänk på tejpen trots otaliga försök på olika ställen i lägenheten med olika belysning.

 
 

Födelsedagskort

Kategori: Stämpling

I helgen har jag bland annat snabb-pysslat ihop ett födelsedagskort tll sonens yngste halvbror som fyllde 30 på söndagen:
 
 
Stämplarna kommer från Stampers Anonymous/Tim Holtz och jag älskar verkligen dessa småknasiga fåglar! Här fick de små partystrutar på huvudet men tyvärr syns mönstret på de pappersbitarna väldigt dåligt på fotot  Alla papperena kommer från ett 6 x 6 block med papper som jag hittade i gömmorna och egentligen tänkte slänga, men färgerna passar födelsedagsbarnet perfekt.
 

Mitt första DT-kort för Creativica

Kategori: Stämpling

I år har jag fått äran att vara sommarvikarie/gäst-DT i Creativicas inspirationsblogg och idag var min första bloggdag.
 
Under maj månad har vi temat "Fira" och utmaningen att använda oss av blommor på våra alster, och mitt kort följde givetvis detta:
 
 

Jag använde mig av en bit kartong (ca 11,5 x 14 cm) från ett postpaket. På den biten mätte jag ut hur stort motivet var och markerade med blyertspenna, och sedan pillade jag bort det översta papperslagret runt omkring så att det veckade lagret syntes. Det papper som var kvar målade jag med vit gesso och när det torkat ordentligt så stämplade jag motivet (från Inkadinkado) med svart Archival-dyna och färglade med Distress-pennor.

Blommorna stansade jag ut med Sizzix-dies ur sidor av en gammal ordbok och när limmet torkat sprayade jag den med Dylusons Ink och doppade dem i lite vit akrylfärg. – Man behöver inte ha en dies för att göra blommor själv. Det går bra att klippa ut eller stansa ut en cirkel ur papper och sedan klippa i spiral in mot cirkelns centrum.

Bokstäverna (som jag tyvärr glömt var jag köpt – de är från när jag började stämpla för 15 år sedan) stämplade jag på samma cardstock som jag gjorde kortbasen av, klippte ut och klistrade fast längst ner på kortet.