"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Tema vinter

Kategori: Stämpling

... är det i Skapa Hobbys senaste månadspaket.

I kortpaketet, som jag haft knappt en månad hemma hos mig, är det bland annat härliga, glittriga mönstrade papper och de inspirerade mig till dessa kort:

Först ett kort som jag inspirerades att göra från ett av de senaste numrena av Craft Stamper:


Det ljusblå papperet med snöstjärnor är "blingigt" fast det inte syns i scanningen. Den lilla igelkottsängeln (Penny Black, ingår inte i paketet) står i en liten "absid" av en tändsticksask,  klädd med mönstrat papper och dekorerad av embossade, självhäftande snöstjärnor. Uddarna på stjärnan har dessutom fått blingstenar. Vacka, machade band fanns det också i paketet ;)

Absiden i närbild:Igelkottsängeln är färglagd med pigmentpennor, stompar och förtunningsmedel och har fått glitterlim på vingarna.

Det andra kortet är ett mer traditionellt kort:Snöstjärnorna är embossade och självhäftande och har fått blingstenar i mitten, som sedan matchas av en rad i kortets nederkant.
Den lilla söta musen är färglagd med pigmentpennor, stompar och förtunningsmedel. Stämplarna (Penny Black och Snygga Stämplar) är privata och ingår inte i månadspaketet.

Har du köpt månadspaketet och gjort något av innehållet? Om du lagt upp det i din blogg så lämna gärna en kommentar här - då kommer jag och kikar!

Smart förvaring

Kategori: Diverse

från 7Gypsies måste jag få slå ett slag för!

Dessa två smarta och vackra "snurror" har flyttat hem till mig:Den till vänster är egentligen (enligt dom själva) en ATC-förvaring: ATCs som man gjort själv eller som man bytt till sig kan sättas fast på de små indexkorten som man sedan fäster i snurran.  Själv har jag valt att använda den som en "tekniksnurra". När jag testar en ny teknik gör jag en extra bit eller sak och sätter den på ett indexkort. På baksidan av kortet skriver jag vad jag har använt för produkter och - om det behövs - ett par korta ord om tekniken. Tanken är att jag sedan ska kunna titta på snurran och komma ihåg tekniken och köra dom igen.

Så här ser den ut i närbild:Den större snurran är en clearstampsförvaring: i särskilda plastfickor kan man förvara sina clearstamps och få en bra överblick över vad man har för några. En del clearstampsset (/Gypsies förståss, men även Penny Black, Hero Arts och Basic Grey) passade perfekt i fickorna. Andra fick jag klippa till OH-plast i lämplig storlek och sätta fast clearstampsen på innan de las i plastfickorna.

Hur bra som helst! Tidigare har mina clearstamps legat i en hög på en hylla och mest irriterat mig när de ramlat ner. Det enda problemet just nu är att plastfickorna tog slut och jag har tre-fyra clearstampsset kvar i högen ... Någon som vet vem som plastfickor till detta hemma?
Så här ser den stora snurran ut på närmare håll:Massor av plast kvar för nya clearstamps alltså! ;)

För övrigt blev miniboken i förra inlägget mitt sista alster som medlem av ScrapRooms deisgnteam. Av olika anledningar beslutade jag mig i förra veckan för att kliva av uppdraget. Ett sorgligt beslut, men samtidigt känns det som att det var hög tid; jag har varit med sedan ScrapRoom startades 2004 och det har varit en alldeles underbar resa men nu är det dags för andra att ta över.

En julsampler

Kategori: Stämpling

... knåpade jag ihop i helgen.

För ett tag sedan blev jag så inspirerad av några bokstavsalbum som Louise visade upp i sin blogg och på "att-göra-listan" hamnade  att testa ett sådant projekt. När jag sedan fick hem ett clearstamps-set från Penny Black (tack för shoppinghjälpen Karin J!) avancerade projektet raskt upp på listan - det fick helt enkelt bli en "sampler" över de flesta av stämplarna i setet.Miniboken är ca 5 cm hög. Bokstäverna har jag själv ritat och delvis skurit ut ur brun Bazzill.

Alla motiven är målade med Prismapennor, förtunningsmedel och stompar. Hjärtana på framsidan är urklippta ur en QK Revolution border-dies.Även pepparkaksgubbarna kommer från en QK Revolution border-dies.Den stora julkulan har jag gjort själv genom att stansa ut en cirkel ur röd Bazzill och en liten fyrkant ur guldpapper, sätta ihop och fästa ett band på. Igelkottarnas små kulor har fått ett tjockt lager Glossy accents.Mer QK-Revolution border-dies! Här är det granar, och jag har inkat kanterna med en grön chalk-dyna och stämplat swirlmönstret med samma dyna. Ängeln har glitterlim på vingarna.Granriset är gjort av fern-stans i mellanstorlek (riktigt poppis för ett par år sedan). Julkulorna har fått tjocka lager Glossy Accents.Även baksidan blev dekorerad (jag kunde inte motstå den stora ytan!). Stjärnan har jag klippt ut ur guldpapper och hjärtana är från QK Revolution border-dien. God Jul är utstansat med QK-alfabetet Chemistry. Vovvens luva har fått glitterlim på tofsen och mösskanten.

Tack Louise för inspirationen!