"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Det är inte alldeles opysslat

Kategori: Stämpling

... här hos mig, men det mesta av det jag gjort på senaste tiden kan jag inte visa upp ännu. Så småningom kommer det i alla fall, både i Skapa Hobbys blogg, och så småningom i min.

Månadens DT-paket från Skapa Hobby var verkligen läckert och det mesta i paketet gick åt. Ett av korten innehåller ett "maskat" motiv och eftersom jag ganska ofta får frågan hur man gör när man maskar har jag gjort en liten bildserie om det. Håll till godo!  Och det färdiga kortet ... ja, det får ni se så småningom!

Maskning

Maskning är ett enkelt sätt att få djup i dina uppstämplade motiv, och skapa en liten "scen" med två (eller flera) stämplar. Allt du behöver är

* minst två stämplar
* papper att stämpla på
* stämpeldyna
* postitlapp
* sax


1.

Stämpla det motiv du vill ha längst fram i bilden på ditt papper. Jag har använt en stämpel från Reprint (finns förståss hos Skapa Hobby) med en söt liten trollkarl
93354-224


2.

Stämpla samma motiv på en post-it lapp så att en del av motivet hamnar på den klistriga delen av lappen (oftast räcker det bläck du har kvar på stämpeln från steg 1 så du behöver inte färga in den igen). Klipp ut motivet ur post-it lappen och klipp straxt innanför de yttersta linjerna. I annat fall får du en "halo" runt motivet senare när du stämplar nästa motiv. Fäst post-itlappsmotivet på det du stämplade i steg 1.
93354-225

3.

Färga in den andra stämpeln och stämpla motivet som ska vara bakom det första tvärs över det täckta motivet. - Jag har valt en rad med goa små grodor och även denna stämpeln kommer från Reprint.
93354-226

4.

Ta bort post-it lappen och - Simsalabim! - trollkarlen står framför grodraden!

93354-227

Lycka till!

 

Skärgårdssommar

Kategori: Stämpling

En bit skärgårdssommar, närmare bestämt presentkort på en Sandhamnshelg, ger maken och jag bort till några nära och kära som firat jämnt och ojämnt nyligen och som tycker att de har allt. Maken reser bort i helgen för att överlämna presenten och får (förståss)  med sig ett kort också:

93354-223

Jag har använt mig av både positiva och negativa masker till det här kortet och sedan avslutat med att stämpla sjöstjärnorna på cardstock, klippa ut och montera med distanstejp. Ett enkelt men effektfullt kort,

Nu ska jag filura lite på hur jag ska använda alla härligheter jag fick i DT-paketet från Skapa Hobby för 10 dar sedan. Jag hoppas på lite regn och rusk så att jag med gott samvete kan tillbringa tiden mellan hundpromenaderna (är med i Korpens Steg-tävling, vilket även drabbar vovven) vid stämpelbordet.

Det var länge sedan

Kategori: Stämpling

... jag gjorde något med tags på, men efter att ha bläddrat i en amerikansk tidning blev jag inspirerad och plockade fram textstämplar och spillbitar av både mönstrat och enfargat papper. Resultatet blev tre ganska snabba kort (hag tror det tog under timman sammanlagt att göra dom):

93354-220

Stämplar: Stampers Anonymous och Katzelkraft

93354-221

Stämplar: Penny Black och Hero Arts

93354-222

Stämplar: Penny Black och Hero Arts