"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Ett uppslag i min art journal

Kategori: Mixed media

Jag har en art journal som blir liggande ganska länge mellan varven. Jag använder den inte som en konstnärlig dagbok utan mer som ett ställe där jag sätter in alster där jag testat något nytt (en ny stämpel, en teknik, nya färger etc) men där jag av någon anledning inte valt att göra ett kort av det. Nu har den emellertid fått påfyllning med ett uppslag som jag gjort under CJS, inspirerat av  Rachel Greig. Visst hade det lika gärna kunnat bli två kort av detta, men jag kände att sidorna hörde ihop och skulle sitta tillsammans så därför åkte de in i min art journal i stället.
 
Stämplar: Stampers Anonymous (Tim Holtz linje) och Indigo Blue
 
Den största aha-upplevelsen från Rachels tutorial var att ett collage av små bitar papper är ett enkelt sätt att "döda" en vit sida eller ett vitt uppslag, Jag tycker alltid att det är svårt att börja och kan sitta och stirra på det vita papperet eller kortbasen och sakna idéer, men att börja med att riva smålappar och klistra fast gjorde verkligen att jag kom igång.
 
Förutom papper och stämplar har jag även använt akrylfärg, distressdyna, stenciler, wellpapp, en lätt brunfärgad gel medium och en clip art bild-
 
 
 

Inspirerad

Kategori: Mixed media

... blev jag av Andrea Gomoll, som är en av "lärarna" i CJS. Hittills har jag ju mest använt stencils tillsammans med akrylfärg, stämpeldynor eller sprayfärger av olika slag, men Andrea använde gel medium och akvarellfärger vilket verkade spännande.
 
Jag testade några kvällar (p g a torktiderna, har förlagt värmepistolen) och det resulterade i några bakgrunder som jag var nöjd med (och en hel del som åkte i soporna). En av dem har jag nu använt till ett kort:
 
Stämpel: Octopode Factory
 
Förutom stencils och gel medium samt vattenfärg (Twinkling H2O's) använde jag lite microbeads och några blommor som jag doppade i akrylfärg. Motivet  är färglagt med akvarellpennor.

Andra CJS-kortet

Kategori: Mixed media

Creative Jumpstart (CJS) rullar på. Massor av kul mixed media-tekniker som visas av fantastiska konstnärer från olika länder. För mig är detta den absolut bästa årgången av CJS hittills!
 
I helgen visade Gina Rossi Armfield en teknik där hon kombinerade teckning och vattenfärger med en del av ett foto för att göra en ny bild till sin art journal. Inspirerad av hennes teknik gjorde jag ett kort på samma sätt:
 
                  Stämpel: InkyWings
 
 
Jag valde ett foto av en blomma (klippt ur en gammal fototidning), som jag rev sönder och klistrade på en bit av en sida ur en ordlista, Sedan fyllde jag i högerdelen av blomman och färglade den med akvarellfärger och Dylusions vita akrylfärgspenna. När allt torkat monterade jag det på en bit svart cardstock och sedan på en vit kortbas där jag stämplat ordet "tack" i nederkanten med Archivaldyna.
 
För att vara första försöket med tekniken är jag riktigt nöjd med resultatet.Men bakgrundsfärgen på höger sida var mer lik den på vänster sida innan den torkat ...