"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Att jobba efter en skiss

Kategori: Stämpling

... kanske inte alltid känns så spontant men det behöver inte vara hämmande och i många fall kan det dessutom vara en skiss som råder bot på en s k "stamper's block" , när kreativiteten och inspirationen är puts väck och inget färdigt alster lämnar stämpelbordet.

För mig sker den största delen av skapandeprocessen inne i huvudet, och därför har jag numera alltid ett skissblock i handväskan så att jag kan "stämpla mentalt" när inspirationen dyker upp. De skisser som detta resulterar i kommer så småningom till uttryck i ett eller annat kort.

I går kväll plockade jag fram skissblocket och lite pysselsaker för att skapa ett par tack-kort. Skissen jag valde såg ut så här:(Usel bildkvalitet, jag vet)
Skissen gjorde jag för ett tag sedan när jag försökte utmana mig själv att våga låta stora ytor av korten vara vita/blanka.

Och korten blev så här:

Som ni ser följer jag inte min egen skiss till punkt och pricka ;). Nu tänker jag utmana fler på Stämpelsnacket med den här skissen. Häng med dit vetja!

Ett kort ...

Kategori: Stämpling

... och ett bokmärke till (de är så lätta och snabba att göra) har det blivit i veckan. De är båda till en arbetskamrat som slutar för att byta karriär helt och hållet. Tillsammans med kortet och bokmärket fick han förståss en bok av mig.Jag gillar verkligen den där kantstansen. Kanske dags att köpa en till - för variationen?På bokmärkena har jag dragit ner på dekorationerna för att de ska bli plattare - det funkar bättre i böckerna har jag märkt.

Bokmärkena är hemskt enkla att göra:

Skär till en bit cardstock som är 10 x 10 cm. Markera 5 cm på tre av sidorna och biga (jag använder linjal och en trubbig kniv) från två av sidorna mot den tredje. Vik.
Skär till två triangulära bitar (sidorna är 4,5 cm så då kan du räkna ut hypotenusan) och fäst på fram- och baksida med dubbelhäftande tejp. Stansa nederkanten om du vill.
Sen är det bara att stämpla och dekorera!