"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Tack ... och ett kort!

Kategori: Stämpling

Tack för alla snälla kommentarer och grattishälsningar på det senaste inlägget! Det värmer verkligen och jag skulle vilja söka upp var och en och ge alla en riktigt varm kram!

Under Påskhelgen - som för övrigt var både kallare och vitare än vad julhelgen var - har jag pysslat lite vid stämpelbordet. Dels har jag gjort färdigt mina bidrag till en swap - men de får jag vänta med att visa här tills det är utswappat och klart - och dels har jag lekt lite med en ny "leksak": Doodle Genie från Chatterbox! Det är en plastmall/schablon med utskuret mönster (finns olika varianter) som är tänkt att man ska fylla i med en penna för att få lite "doodling" på LO och kort.  Nu valde jag att använda mallen (eller snarare en del av den) tillsammans med Adirondack Acrylic Paint Dabber och distresser för att få en slags "resist"-bakgrund, inspirerad av Tim Holtz. Så här gjorde jag:

1. Jag la mallen på en 10 x 10 cm stor beige kartongbit och duttade genom de utskurna mönstren i mallen med dabbern för att därefter - när jag var nöjd - försiktigt lyfta bort mallen. Medans färgen torkade på papperet gjorde jag ren doodle genien.

2. Sedan blandade jag lite guld-PearlEx med vatten i en sprayflaska och när akrylfärgen var torr sprayade jag papperet med blandningen, duttade på färg från två Distressdynor (Vintage Photo och Tea Dye), sprayade mer glittervatten och torkade försiktigt genom att först dutta med en handduk och sedan ta fram värmepistolen.

3. När allt var riktigt torrt stämplade jag med Archival Jet Black över bakgrunden och på framsidan av ett vikt kort. Tillsammans med ett par fåglar stämplade med dabberfärgen och en stämplad och ditressad remsa blev det ett kort som ser ut så här:

93354-197

På följande detaljbild syns lite tydligare hur dabber-färgen inte tar åt sig någon ditressfärg:

93354-198

Stämplar: 7 Gypsies

Guldglittret kom inte fram i de scannade bilderna tyvärr, men även det "resistar" sig dabbersfärgen mot, Däremot kryper glittret igenom den svarta Aditondackfärgen så i verkligheten är den svarta fågeln guldglittrig också.

"Lycklig, lycklig, lycklig"

Kategori: Diverse

Jag tar helt enkelt  "hus-Guden"  Ulf Lundells ord till hjälp för att berätta hur lycklig jag är idag!  Jag har nämligen i dag fått veta att jag kommer att ingå i Skapa Hobbys designteam under det kommande året!  Hur kul som helst, och en ny utmaning för mig. Och extra kul att även "fantastiska Fanny" kom med i teamet - hon är en stor inspirationskälla och har dessutom peppat mig under ansökningstiden!

Snart hoppas jag kunna visa mina bidrag till uttagningen här i bloggen.

Utmanad!

Kategori: Diverse

Jag upptäckte tidigare idag att jag blivit utmanad i Fannys blogg. Jag har ju svårt att motstå sånt så här är mina svar:


1. Gör du kort eller scrappar?
Jag stämplar! Det blir en hel del kort men det blir också annat eftersom jag "altrar" saker och håller på med s k mixed media. Man kan stämpla på nästan allt!
Scrappar gör jag däremot inte. Så de'!

2. Favorit färg som du gärna använder?
Jordfärgerna! D v s murriga nyanser av brunt, grönt, rött och gult. Och på senare tid även en hel del blått (fast gärna i kombination med någon jordfärg)

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan?
Brads!

4. Vilket är ditt bästa köp?
Min första stämpel ;)

5. Finns det något du ångrar att du köpt?
Mönstersaxar! Jag har givit bort alla utom en.

6. Vad för motiv stämplar du helst?
Collage och "vintage".

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa? Vilken?
Jag köper alla nummer av Craft Stamper. Sen blir det ett och annat lösnummer av olika  Somerset-tidskrifter. Men någon riktigt, riktigt bra tidning för min typ av stämpling finns egentligen inte längre. Tidigare prenumererade jag först på en holländsk tidning, och när den las ner började jag prenumerera på Simply Stmaping som så småningom las ner den med ...

8. Favorit pysselblogg du brukar besöka?
Åh,  det är många - ingen nämnd och ingen glömd.

9. Vad inspireras du av?
Allt och ingenting! Ett citat, en bit av en sångtext, en vacker bild i en tidning, eller någon annans vackra alster.

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för - vad skulle du köpa då?
Stämplar, stämplar och ännu mera stämplar! Jag har nästan inga alls - nähäää då! Fast jag skulle nog avsätta någon hundralapp av de 1000 till papper också ...

Nu utmanar jag Chruss, Ejris, Pia och Eva F att svara på samma frågor!