"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Project Life - på mitt sätt

Kategori: "Altrat"

Jag har länge funderat på hur jag skulle kunna kombinera mitt fotograferande med stämplingen, och samtidigt göra något mer med fotona än att ha dem i datorn. Vid flera tillfällen har jag läst om Project Life men tyckt att upplägget är väl amitiöst för mig och därför funderat vidare på hur jag skulle kunna göra det på mitt sätt.
 
För ett tag sedan trillade funderingarna på plats, och jag skaffade därför en s k smash-pärm och plastfickor. Nu är tanken att varje månad välja ut några foton och sedan "pocket-scrappa" dem. På så sätt får jag ett album som dokumenterar året utan att göra projektet allt för stort.
 
Smash-albumet har jag nu dekorerat lite, för att det skulle bli mera "jag". Reslutatet blev detta:
 
 
Alla stämplarna kommer från Stampers Anonymous.
Förutom stämplarna har jag kladdat med färg, en mask och bubbelplast.
 
Nästa steg blir att börja välja ut foton från de månader som redan gått.

Första art journal-sidan

Kategori: "Altrat"

Jag har grejat en del i min art journal och gjort några bakgrunder. Det är bland annat det som är kul - jag kan testa tekniker, måla och fixa men sedan får de "vila" tills jag får en idé som passar en sida. Nu har jag i alla fall gjort färdigt en sida, som jag fick idén till av en bild jag hittade hos Mayi Carles. Hennes bild kan du se här.
 
Nu har jag "liftat den" och min version ser ut så här:
 
 
Till detta har jag använt:
stämpel (Gorjuss)
Archival Jet Black stämpeldyna
en sida ur en gammal bok
vit gesso
decoupagelack
Promarkerpennor
utskriven text
svart Sakura-penna
 
Jag fäste boksidan med decoupagelack. När detta torkat stämplade jag motivet och målade sedan runt detta samt ansiktet och armarna med vit gesso (min vita akrylfärg är slut). Sidan fick dessutom en vit ram av gesso.  När färgen torkat färgla jag ansiktet, armarna och alla hjärtan med promarkers. Texten skrev jag ut och "ramade in" med svart Sakura-penna innan jag klippte ut den och klistrade fast bitarna på sidan.
 
 

Art Journal

Kategori: Stämpling

Efter CJS har jag lekt med färger, kladdat och haft kul med mina stämplar. Det känns som jag har hittat tillbaka till det som var mer "jag" i stämplingen och det känns himla roligt.
 
Nu har jag tänkt att jag ska samla de mixed media-alster jag gör på ett och samma ställe, till en slags art journal. Där kan jag testa tekniker och leka mig fram, och samtidigt speglar det lite grann av "dagsformen". Därför har jag skaffat mig  ett ringbundet akvarellblock. Det är ganska litet, ca 15 x 10,5 cm, men det är ett format jag känner mig bekväm med och dessutom kan jag faktiskt också riva ur en sida och sätta på ett kort om det skulle behövas ;)
Det första jag gjorde var att dekorera framsidan på blocket:
 
 
Till detta har jag använt:
 
bit av en boksida
cardstock och akvarellpapper
gesso
distress paints
distress stains
distresspennor
akrylfärg
distress crackle paint
bubbelplast
stencil
distressbara bokstäver
dymo
stämpel från Stampers Anonymous
stämpeldyna Archival Jet Black
 
Jag har börjat på några sidor i blocket - vi får se vad det blir av dem.