"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Testat och kladdat

Kategori: Stämpling

Mitt senaste alster La Mer-albumet (som fortfarande inte är riktigt klart) var så långt utanför min "comfort zone" man kan komma, med alla blommor och dekorationer och organiserat konstruerande av insidorna. Därför var det ganska befriande att testa och kladda lite som omväxling. 
 
Jag har på några ställen på nätet sett fingermålade cirklar av olika slag, och tyckte att det verkade kul. Dessutom råkade jag ha några av Nat Kalbachs stämplar liggande framme. Kombinationen gjorde att mina cirklar blev större och lite annorlunda än dem jag sett, men jag gillar dem i alla fall. 
 
 
Jag målade och stämplade med akrylfärg på sidor ur en gammal juridikbok och en gammal upplaga av SAOL.
 
Vad jag ska använda detta till vet jag onte riktigt ännu, det kan bli dekorationer till ett kort eller en art journal-sida, eller kanske till en tag? 
 

På kurs med Frank Garcia

Kategori: Diverse

För några veckor sedan var jag på en minialbumkurs med Primas designer Frank Garcia, arrangerad av Pyssloteket
 
På kursen fick vi göra våra egna minialbum från "scratch", dekorera dem med papper ur Primas Seashore-serie och andra dekorationer som vi färgade in med Primas nya sprayfärger (ColorBloom). Kladdigt och kul, och kursen varade i hela fem timmar. Trots det hann jag inte bli klar med alla sidor, och jag bestämde mig dessutom för att göra om ett par saker på framsidan som jag inte var riktigt nöjd med. Men nu kan jag i alla fall visa upp framsidan av albumet:
 
 
Till Skillnad mot Frank Garcias album har mitt utrymme kvar för en rubrik eller ett citat. Det kommer jag att lägga till när jag beslutat mig för vad jag ska använda albumet till.
 
 
Snäckorna målade vi först med vit akrylfärg och när den torkat sprayfärgade vi dem med grönt och guld. Även blomman som sticker fram under den blå är sprayad med samma färger för att se ut lite som sjögräs.
 
 
Till den runda ramen använde jag sprayer i brunt och grönt för att få den att se ut att vara av ärgad metall. Frank Garcia visade oss olika tekniker för att få färgerna att vandra medans vi torkade dem med värmepistolerna.
 
Insidorna är inte klara än, men kommer så småningom att dyka upp här i bloggen också. 
 
 
 

Fågel blå

Kategori: Stämpling

Ännu ett kort med hjälp av bakgrunder som jag gjort med gelli plate och arylfärger. Den här gången stämplade jag en bakgrund med vit akrylfärg, och på den andra stämplade jag en fågel och klippte ut. Ihopsatt och med ytterligare en stämpel (text) och lite blingstenar blev resultatet så här:
 
 
Stämplarna kommer från Stampers Anonymous (Tim Holtz collection) och Stampington (Dina Wakley line)
 
Fågeln är fäst med distanstejp, och för att få fågelns ben på kortet så stämplade jag en gång till direkt på kortet och monterade den urklippta fågeln ovanpå.
Den svarta linjen runt om ritade jag med en posca-penna.