"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

En sån helg det varit!

Kategori: Stämpling

Under lördagen och söndagen gick ScrapEvent of Scandinavia av stapeln i Helsingborg, och vilken fantastisk helg det var! Ett Scandichotell fullt av scrappare från Sverige (den deltagare som åkt längst tror jag kom från Skellefteå) och Danmark - allt vibrerade av kreativitet till tonerna av glada skratt!

Det var fantastiskt roligt att träffa så många härliga människor! Majoriteten av dom var det dessutom första gången jag träffade "på riktigt" men de kändes ändå som gamla kompisar. Tänka vad kärleken till papper kan göra!

Själv hade jag förmånen att få vara allt-i-allo åt Lance Anderson från Rusty Pickle, som lärde ut hur man kan göra ett minialbum av filefolders, papper, band och lite annat smått och gott.  För att bättre förstå och kunna vara till hjälp gjorde jag mitt eget minialbum redan innan kursen. Och eftersom jag inte scrappar så fyllde jag det med stämplar ... fast med fotostämplar (från The Stampsmith och Hearts in Touch) så att det i alla fall skulle se lite "scrappigt" ut!

Så här ser framsidan av minialbumet ut:
93354-67

    

Övriga använda stämplar kommer från Hero Arts och Heindesign.

Ha nu en riktigt skön Valborgsmässohelg!

"Jag ska köpa vingar ..."

Kategori: Stämpling

"... för pengarna"  sjöng Mikael Rickfors för länge, länge sedan. Och det måste nog jag också göra! I det senaste DT-paketet från ScrapRoom fanns en alldeles  fantastisk stämpel från Stampers Anonymous som var så "jag", men eftersom stämplarna jag får i DT-uppdragen skickas tillbaka till ScrapRoom (där de används i kursverksamheten bl a) måste jag se till att förse mig med ett "privat ex" också.

Det första kortet med stämpeln blev ett vårkort, inspirerat av vingarna på kvinnan. För många är förvisso våren en tung period (av en eller annan anledning) men för mig känns det som att allting får vingar: tiden flyger fram, sysslorna är många med stegen mellan dom känns ovanligt lätta, precis som fossingarna som nu slipper tunga vinterstövlar och i stället kan skutta fram i tunna skor. Alla "vingar" behöver man alltså inte köpa - en del får man alldeles gratis och det gäller att ta vara på känslan.

Ha nu en skön vårvecka - med eller utan vingar!

93354-66
Stämplarna kommer från Stampers Anonymous, Hero Arts och Heindesign/JudiKins.

Mera distresser

Kategori: Stämpling

"Det är så konstigt med mig" (för att citera "Lotta på Bråkmakargatan") men när jag väl har kommit in i en teknik eller en produktgrupp har jag lite svårt att sluta. Just nu är jag inne i en Distress-period och hinner knappt plocka undan mina distressdynor innan jag plockar fram dom igen.  Och lite extra sugen blev jag efter att ha besökt Skapa Hobby i fredags och köpt ett par av dom som fattas för att samlingen ska bli komplett (nu tror jag bara att jag saknar två stycken - Broken China och Worn Lipstick).

Den här gången testade jag att stämpla med distresserna och sedan färglägga med dynor i olika färger ovanpå det stämplade. Färglade gjorde jag dels genom att ta färg från dynorna med små svampbitar och sedan dutta på det stämplade motivet, dels genom att stryka blenderpennan mot en dyna och sedan måla i ett stämplat motiv.
Med flit höll jag igen på dekorationerna den här gången - jag ville helt enkelt låta stämplarna och dynorna "tala".

Resultatet blev ett kort till en av mina allra äldsta stämpelvänner (ja hon är inte en av de äldre åldersmässigt, utan den av alla stämplare som jag lärde känna allra först när jag klev ner i stämpelträsket) som nyligen miste sin mamma. Ett kort där jag samlat symboler för känslorna kring en nära anhörigs bortgång: lila för sorg, grönt för hopp, rosen för kärleken och "Memories" för just alla minnen. Nu när kortet är framme hos mottagaren kan jag också ladda upp det här i bloggen.

93354-65

Stämplarna är från Anna Griffin (bakgrunden), Heindesign (del av en ros-stämpel) och ToyBox.  De distressdynor jag använt är Shabby Shutters, Peeled Paint, Dusty Concorde, Tattered Rose och Milled Lavendar