"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Journal 52 vecka 6 och 7

Kategori: Stämpling

Kreativiteten går i vågor men nu har jag försökt att komma ikapp med Journal 52.
 
Vecka 6 var temat "The lost art of love letters". Temat kändes lite främmande för mig, men när jag tittade bland stämplarna hittade jag en som jag inte använt på ett bra tag och som jag tyckte passade. Jag stämplade den på en tag där jag lekt lite med akrylfärger och en blad-stencil. Sedan stämplade jag en del av den på beige cardstock och klippte ut handen som jag monterade över samma del på tagen. Några blommor, lite självhäftande dekorremsor och lite vit färg på några ställen - sedan var jag nöjd:
 
 
 
Temat för vecka 7 var "When I grow up". Men hela tiden surrade ett citat i huvudet på mig (ett citat som jag tycker handlar om livet), och till slut gav jag upp och lät rösten i huvudet bestämma.
 
Även här använde jag en tag där jag lekt med akrylfärger och stenciler, men också med bubbelplast och wellpapp för lite kul mönster. På detta stämplade jag lite blommor och fjärilar innan jag fäste ett foto på en ivrigt cyklande liten pojke som fick fjärilsvingar, och citatet bokstaverat och utklippt. Lite vita konturer här och där fick avsluta det hela.
 
 
PS. Pojken på fotot är min pappa och är taget i början på 1930-talet.
 

Två nya tags

Kategori: "Altrat"

I ett CJS avsnitt visade en av "lärarna" hur man kunde göra fantastiskt fina saken med en sk gelli plate, och när jag hittade en billig sådan på engelska Amazon kunde jag inte låta bli att köpa den. Nu har jag invigt den vilket förutom en hel hög med bakgrunden resulterade i två tags till Journal 52.
 
Den första är på temat "building a character":
 
 
Som bakgrund har jag här använt en tag där jag tryckte av den sista färgen efter en omgång och dessutom tog bort överbliven färg från ett par stenciler som jag använde (inget ska ju förfaras!). Tillsammans med ett foto, lite stämplar och en text som for runt i huvudet på mig blev det en tag.
 
Den andra tagen skulle vara på temat "Abstract art inspiration" men när jag började leta inspiration bland Picassos verk fastnade jag i hans blå period och de porträtt han målade under den. Så jag avvek en aning från temat. 
 
 
Här har jag dessutom färglagd fotot (går utmärkt med Distresspennor även på glossy fotopapper), något som jag lärde mig under CJS förra året. För bakgrunden la jag på riktigt tjockt med färg på gelli platen för att få det krackelerade mönstret och sedan tryckte jag ner en stencil för att lyfta bort färg innan jag tryckte av mot papper.  När det torkat "stämplade" jag med vit akrylfärg och bubbelplast.
 
Båda fotona är på släktingar. Jag hittade dem i fotoskatten efter pappa. Men jag har inte klippt sönder originalen utan kopierat och skrivit ut på fotopapper.

En canvas till en vän

Kategori: Stämpling

Jag började ju i somras på två stycken canvas-tavlor. Den första har jag redan visat här, och nu är även den anda klar. Ja, den har varit klar ett tag, men jag har inte velat visa den i bloggen eftersom den skulle skickas till en vän, och jag ville att den skulle bli en överraskning. Nu har den kommit fram ordentligt, och då kan jag visa upp den här.Min vän bor i skogen och samlar på gummistövlar, vilket kanske förklarar en del:
 
 
Bakgrunden har jag gjort genom att täcka canvasen med ett mönstrat papper och sedan färga in det med distressdynor. Sedan har jag använt en stencil och vit och grön akrylfärg för bladverket. När färgen torkat valde jag att rama in en del av bladen med en svart posca-penna. Motivet (Gorjuss) är färglagt med Distresspennor.