"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Vilken helg ...

Kategori: Diverse

... det var! Och det tog tid att landa. Det är redan tisdag, och två dygn sedan jag kom hem men jag känner mig fortfarande helt euforisk!

Jag talar förståss om Scrapeventet som gick av stapeln i Helsingborg och samlade drygt 100 deltagare som under två dagar kursade med både svenska och amerikanska kursledare. Jag har haft förmånen att få ingå i ScrapHouse-Helenas event-team och har varit med "bakom kulisserna" sedan vi började planeringen i höstas. Att få arbeta med Helena och de andra i teamet, se våra planer och idéer förverkligas och uppleva en fantastiskt kreativ helg är få förunnat och jag känner mig förtfarande "hög" av allt detta!

Naturligtvis glömde jag kameran hemma (jag är ju nybörjarfotograf och har inte lärt mig att den ska följa med överallt ...) men fantastiska Jenny (som fotograferar, scrappar och numera även designar stämplar) tog en massa bilder och tillät mig att använda några så att ni kan få se en liten glimt av den gångna helgen.

Först Lina "in action" i klassrummet:


Foto Jenny Sandberg

Och sedan två bilder från lördagskvällens crop-party:


Foto Jenny Sandberg


Foto Jenny Sandberg

Tack alla ni som var med på Eventet! Det var ni som gjorde det till den fantastiska händelse det var! Hoppas vi ses snart igen.

Själv hade jag fullt upp under helgen och pysslade inte ett dugg, men nu kliar det i stämpelfingrarna vill jag lova! Och kanske kommer Jennys nya stämplar (släpptes i samband med eventet) till användning ;)

Sista DT-alstren för Skapa Hobby

Kategori: Stämpling

Skapa Hobby är lite försenade med uppladdningen av DT-bidragen i sin blogg, men jag har fått tillstånd att ladda upp mina här trots det.  - Tack Maria!


Månadens DT-paket är inte det kort-kit som finns att köpa i butiken utan lite ihopplockade papper, dekorationer och en stämpel. Allt materialet finns givetvis att köpa på Skapa Hobby!

Först ett ovanligt avlångt kort:Ur den stora cirkeln har jag stansat ur en mindre cirkel och sedan har jag knutit några band i cirkeln. Hjärtebuketten är stämplad på både cremefärgad kartong och på det mönstrade papperet och sedan klippte jag ut hjärtana ur det mönstrade papperet och klistrade dom ovanpå dom på det cremefärgade.

Det andra kortet är ett 15 x 15 kort:Här har jag stämplat hjärtebuketten på den cremefärgade cirkeln 2 gånger med rosa chalksdyna. Sedan har jag stämplat med svart dyna på både cremefärgad katong och den rosa cardstocken, klippt ut de rosa hjärtana och fäst dom på plats på den cremefärgade kartongen.

Avslutningsvis en sak utan en enda stämpel på: en postitblockshållare.Vi gjorde små sådana på Scrapkryssningen, den här är för "normalstora" postitblock.  Blommorna kommer från en blombård till QK Revolution  samt en liten blom-punch: jag har klippt ut flera stycken ur bården och stansat ut småblommor, fäst dom ovanpå varandra med lite lim och sedan satt igenom brads. Ett lätt sätt att få blommor i precis den nyans eller färgkombination man vill ha.

Med detta är alltså mitt uppdrag för Skapa Hobby avslutat, och därmed har jag avsagt mig alla mina DT-uppdrag. Nu övergår jag till fritt skapande efter eget huvud och i egen takt. Men givetvis kan jag vara intresserad av ett och annat engångsuppdrag eller något kortare tidsbegränsat om omständigheterna i övrigt stämmer ;)

Annandagens morgon

Kategori: Diverse

Jag fick ju en digital systemkamera av min pappa och min bror och syster när jag fyllde 50 år i höstas och av min arbetsgivare fick jag ett extra objektiv till kameran. Idag på morgonen har jag lekt naturfotograf med zoomobjektivet.
Bilden är tagen framför vår hus över sjön, där det fortfarande finns lite is kvar längst in mot vår sjökant.Ha en skön avslutning på Påskhelgen!