"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Hemma igen

Kategori: Diverse

... efter en knapp vecka i Dalsland.

Sonen och jag har trampat dressin, åkt kanalbåt och rälsbuss, åkt runt lite allmänt och slappat och njutit en del. Jag har inte stämplat något alls, inte ens färglagt motiv eller bläddrat i stämpeltidningar (jo det fanns ett par i packningen) så nu är absitinensen svår vill jag lova!  Däremot har jag tränat lite med kameran och kan bjuda på en bild av vackra blommor (en Cikoria-släkting tror jag?) vid slänten ner mot Dalslands Kanal i Bengtsfors:Och tänk vad olika referensramar det kan finnas bara i olika delar av Sverige! En varm och svettig eftermiddag landade vi på ett café i Bengtsfors. Sonen fick en Banana Split och jag beställde en iskaffe i tron att det var samma sak som den is-latte jag har druckit på Waynes Coffee i Gävle  varma jobbdagar. Så gissa om jag blev förvånad när tjejen bakom disken öste ner en rejält stor kula vaniljglass i ett latteglas, fyllde på med kaffe och toppade med vispad grädde och råsocker?!  Men smaskens var det och jag blev både mätt och sval!


Iskaffe (!) och Banana Split!

Nu hägrar stämpelbordet! På "att-göra-listan" har jag ett par kortbeställningar, lite DT-kort för Skapa Hobby och ett tack-kort till en arbetskamrat i Mellerud som bjöd på kaffe under vår Dalslandstripp.

Några fler DT-alster

Kategori: Stämpling

... för ScrapRoom med det underbara Chatterbox-paketet har det blivit de senaste dagarna.  Jag passar på att ladda upp dom nu, för senare i dag/ikväll kommer yngste styvsonen hit för några dagars "semester" och kopplar in sin dator på bekostnad av vår. Surfa lär jag kunna (när det inte är upptaget av sonen och styvsonen i arbetsrummet/pysselrummet) men jag kommer ju inte åt vare sig scanner eller filerna på den egna hårddisken. Men jag har fler kort att göra, både till SkapaHobby av julikitet (det får ni inte se förrän i augusti) och några födelsedagskort.

Men här är alltså några Chatterbox-kort:Här ville jag ha två fåglar vända mot varandra. Jag testade först "reverse stamping" - d v s att färga in stämpeln och stämpla på en stor skuggstämpel alternativt en glatt yta och sedan lägga papper på avtrycket och föra över en spegelvänd bild.  Men det funkade dåligt med en sån stor, fylld stämpel, så i stället stämplade jag fågeln på baksidan av den oranga kartongen, klippte ut och vände på den innan jag monterade. Båda fåglarna har dessutom fått juvelögon med hjälp av de fina juvelbradsen från Chatterbox.Det enda som inte är Chatterbox på det här kortet (ja, förutom Bazzillkartongen då) är hushållssnöret ;)Nästan lite Halloween-känsla, eller?  På det här kortet har jag använt "maskning" till cirkeln och för att få fågeln och texten "framför" cirkeln.
De två mönstrade papperena är faktiskt fram- och baksida på samma ark och jag gillade kombinationen skarpt.

Det vete fåglarna

Kategori: Stämpling

... vart dagarna tar vägen när man är ledig?

En liten stund har jag i alla fall tillbringat vid stämpelbordet med DT-paketet från ScrapRoom. Den här gången innehåller det (förutom vanliga Bazzillpapper)  "bara" material och stämplar från Chatterbox.  Ett kort är resultatet hittills men det kanske blir något mer innan det är dags för Morden i Midsomer på TV ikväll:Fåglarna är samma stämpel i grunden. Hur jag gjort kan du läsa mer om i ScrapRooms blogg.

Du har väl förresten inte missat tävlingen ScrapRoom har i sommar? Läs i bloggen och skicka in ditt/dina bidrag! Du har hela juli på dig!