"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Födelsedagskortet till min syster

Kategori: Stämpling

... har jag inte visat tidigare eftersom hon skulle få det tillsammans med den "riktiga" födelsedagspresenten (d v s köpepresenten) från mig och lillebror. Nu är hon hos lillebror i Linköping och har förhoppningsvis blivit uppvaktad så jag kan lägga upp kortet här:
För övrigt går det åt en hel del kaffe när jag skapar, och drömmen är en av de nya kaffemaskinerna som kommit ut på marknaden de senaste åren. Nu är jag med och tävlar om en sådan HÄR. Håll tummarna för mig!

Ett album till min syster

Kategori: Diverse

Den senaste tiden har jag hållit på med ett projekt som jag inte har kunna visa upp: ett album med barndomsbilder till min syster som i dagarna fyllt 50 år. Nu är i alla fall albumet överlämnat och därför kan jag visa upp några av sidorna i det.

Albumet är gjort med papper från Rusty Pickle, och det består både av hela blad (de är ca 13 x 17 cm), halva blad/tags, någon sida med en ficka + tag samt ett par sidor med utvikbara flikar så att man får som en liten hemlig sida (kan t ex användas för särskilt pinsamma foton). Jag lämnade för övrigt några sidor tomma i slutet av albumet så att syrran kan sätta in några egna favoritfoton där.
Sidorna är gjorda av vit bazzill och albumet är ihopsatt med hjälp av BIA:n.

Albumets framsida ser ut så här:
Och några av insidorna (klicka på miniatyrbilderna så får du upp dom i större format):

                                                     

Utmaning: första bloggade korten

Kategori: Stämpling

Det rullar en utmaning i stämpelvärldens bloggar - att visa upp det första kortet man bloggade. Jag hittade utmaningen när jag kikade in i Louises och Saras bloggar och hakar på utmaningen eftersom jag tycker det är kul att se tillbaka på vad jag gjort tidigare och få en bild av hur jag utvecklats i mitt stämplande.

Jag började blogga i januari 2006, då på MSN och i det första "riktiga" inlägget visade jag upp ett riktigt vinterkort:Stämplarna kommer från Stampendous. Bakgrunden är gjord i resist-teknik på vit glossykartong. Motivet är stämplat med mörkblå pigmentdyna och tillsammans med de inkade kanterna (också mörkblå pigmentdyna) embossade med ett blått glittrigt EP.

I juli 2006 bytte jag bloggportal och startade om här på blogg.se. Det första kortet jag bloggade om här var ett namnsdagskort till min syster:Fotostämpeln kommer från Hearts in Touch och textstämpeln från Octoberstamps.  Jag har delvis färglagt motivet (d v s blommorna) med vattenfärgspennor och blenderpenna.

Häng gärna på den här utmaningen! Och om du gör det är det kul om du lämnar en kommentar här, så jag kan komma och kika.