"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

"Pimpat" planeringskalendern

Kategori: "Altrat"

Ja, det låter säkert stenålders, men jag har faktiskt en "riktig" planeringskalender där man skriver på papper. Jag har testat att bara använda Outlook-kalendern med vidhängande funktioner - jag har ju tillgång till den i telefonen så jag har den ju alltid med mig - men det funkar inte för mig. Mitt minne fungerar så att jag behöver skriva saker med penna - då kan jag se bilderna av anteckningar m m i huvudet om jag blundar.

Så numera kör jag med "dubbel bokföring" eftersom vi använder oss av Outlook på jobbet för bokningar m m. Innan semestern köpte jag en ny pärm till planeringskalendern på Ordning & Reda, och nu har jag "pimpat" den genom att göra några flikar inuti och ett försättsblad med kontaktuppgifter.

Försättsbladet, med digistämplar från Tiddly Inks:Och flikarna inuti (klicka på miniatyrerna om du vill se lite större bilder):Flikarna är inte särskilt dekorerade, men det kanske kommer. Jag har inte riktigt bestämt mig, och dessutom får det inte bli för "bulligt". Kalender måste ju gå att stänga.

Pärmens framsida funderar jag fortfarande på hur den ska se ut, och hur jag ska fästa papper och dekorationer så att de klarar att plockas ner och upp ur väskan åtskilliga gånger dagligen.
Resultatet av de funderingarna dyker nog upp här i bloggen så småningom.

Sen är tanken att göra nya blad efter årstider så framemot jul är det nog dags för en "om-pimpning".

Bra-att-ha-kort!

Kategori: Stämpling

Det har blivit ytterligare ett gäng bra-att-ha-kort, trots fint sommarväder, en helg hos lllebror i Linköping och lite andra semesteraktviteter. Jag har fortsatt använda färgtemat orange + grönt eftersom det känns passande i sommarvärmen vi har här i Roslagen och har använt ännu en av de nya stämplarna från Leksandsmässan. Här är ett av korten:

Stämpel: Bildmålarna

Motivet är färglagt med ProMarkers.

Till höger om motivet är det tänkt att jag ska sätta en lämplig text när det är dags att skicka kortet. Tills dess får det vara tomt där - då blir kortet desto användbarare.


Bloggcandy hos InkyWings!

Kategori: DiverseInkyWings firar 100.000 besökare i bloggen med en riktigt häftig bloggcandy!

Det var Lisa (InkyWings ägare) som en gång i tiden "lurade" ner mig i stämpelträsket. Därför känns det lite extra trist att hon beslutat lägga ner den delen av verksamheten som inte är egenproducerade stämplar. Men livet förändras och Lisa satsar på fotograferingen (vilket hon är jätteduktig på) och har fått jobb inom det området från hösten, så jag förstår henne.

Men stämplarna kommer att finnas kvar och även bloggen med all sin underbara inspiration, så hoppa dit nu och läs instruktionerna för bloggcandyn!