"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Ta tillvara spillbitarna

Kategori: Mixed media

Kae Pea visade i sin video i Creative Jumpstart hur man kan ta tillvara spillbitar från tidigare projekt och använda dem. Oftast sparar jag inte spillbitarna utan kastar bort dem när jag är klar men nu hade jag faktiskt några liggande och kunde testa lite. Det blev två kort:
 
 
Här har jag skurit spillbitarna i 5 mm breda remsor och klistrat upp bå en bit tjock kartong. Just de här spillbitarna är förresten från ett av projekten i Creative Jumpstart 2017.
 
 
Här hade jag en lite större spillbit som blev bakgrund för fåglarna (minns tyvärr inte vilket företag de kommer ifrån). Om jag minns rätt är den gjord med distresser och en stencil på en sida ur SAOL.
 
 

Ett "yoga"-kort

Kategori: Mixed media

I Carolyn Dubes video i Creative Jumpstart  utmanade hon oss att skapa med
  • våra favoritfärger
  • skräp
  • något vi inte kan kontrollera
Hon skapade ett art journal-uppslag men jag valde det mindre formatet (det jag trivs bäst med) och gjorde ett kort  genom att använda
  • distresser (och lite akrylfärg)
  • etiketter från tepåsar
  • vatten
Resultatet blev ett yoga-inspirerat kort:
 
 
Stämplar från Rubberdance och Lavinia Stamps
 
Bakgrunden har jag gjort med distresser och vatten, och när det torkat använde jag en stencil tillsammans med först distresserna och sedan vit skrylfärg. Älvan är målad med samma distresser som jag använde till bakgrunden och sedan sprayade jag en aning (nåja)  vatten för att få det att flyta ut. Och det gjorde det, så när allt torkat fyllde jag i lite på några ställen med Wink of Stellas guldpenna. Det är det som Carolyn Dube brukar kalla ett O.O.P.S - Outstanding Opportunity Presenting Suddenly!
Citatlapparna är alltså etiketter från tepåsar (Yoga tea) som jag sparat  i en "bra-att-ha-burk". Nu kom några till användning, och jag ska fundera på vad jag kan använda resten till.

Art recipe jar

Kategori: "Altrat"

I Tina Walkers video i Creative Jumpstart använde hon sig av sin art recipe jar (det var det som var hennes tips). Nu har jag gjort iordning min egen "receptburk" där lapparna jag skrev för själva övningen kan förvaras:
 
 
Jag dekorerade burken med utstansade figurer, ett band och en tag. Utstansningarna fäste jag med 3D gel glace vilket även gav burken ett "frostigt" utseende.