"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

CJS-tag nr 14

Kategori: Stämpling

Teknik nr 14 i "min" ordning var en av dem som Sharon Laakonen delade med sig av, men lite modifierad eftersom jag inte hade tillgång till en del av det hon använde.
 
På den här tagen spacklade jag genom en stencil/mask och lät det torka. Efter ett lager gesson kunde jag gå loss med spraymist och akrylfärg på bakgrunden innan jag dekorerade färdigt.
 
Tagen blev till ett kort som jag skickade till en kär vän som snart uppfyller sin dröm om att bo i skogen.
 
 
Stämpeln är från Sugarnellie. Motivet har jag färglagt med Distresspennorna och med en vit gellyroll-penna.

CJS-tag nr 13

Kategori: Stämpling

Den trettonde tekniken från CJS som jag testat är en kul teknik med akrylfärger och vatten som Nat Kalbach visade. Resultatet blir lite distressat, där de undre lagen syns på vissa ställen genom det översta. Resultatet blev en trettonde tag, i färgkombinationer som jag aldrig skulle ha använt innan CJS:
 
 
Stämplarna kommer från Hampton Art Stamps (bakgrundsstämpeln) och Crafty Individuals. Blommorna är färglagda med Distress markers.
 
Texten (citatet är från Henri Matisse)  har jag skrivit ut på skrivare och sedan klippt ut. Det är också en sak som är "ny" för mig: att klippa ut delar som inte är perfekta. Innan CJS var jag väldig noga med att skära rakt och med räta vinklar, men nu kan det få se ut lite hur som helst.

CJS-tag nr 12

Kategori: "Altrat"

Ytterligare en CJS-teknik är nu testad, nämligen en av de tre stämpeltekniker som Rachel Greig visade i sin jumpstart-video.
 
Egentligen är detta en teknik som jag tidigare testat men som fallit i glömska: resistteknik med en vit vaxkrita och distresser. På en tag i vit cardstock stämplade jag ett collagemotiv med svart Archivaldyna. Sedan färglade jag delar av motivet med en vit vaxkrita för att därefter färga in tagen med färg från distressdynor. På områdena med vit vaxkrita fäster inte distressfärgen, vilket ger en läcker effekt. - Jag gjorde en extra omgång på en spillbit och fick på så sätt en extra fjäril, som jag monterade ovanpå motivet på tagen med distanstejp. Jag stämplade dessutom ett par gånger på grön cardstock för att kunna klippa dekorationer ur motivet. Datumsnurran fick ett lager krackeleringslack som jag sedan - när det hade torkat och krackelerat - färgade in med svart distressdyna (Black Soot)
 
Innan jag dekorerade tagen stänkte jag lite vatten på den och torkade snabbt med en trasa - bakgrunden blev då lite flammig.
 
Färdig såg tagen ut så här:
 
 
Stämpeln kommer från Inkido.
 
En närbild på en del av tagen med dess vita områden: