"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

En kreativ utmaning

Kategori: Mixed media

... har jag gett mig in på. Jag har påbörjat en "Permission to play" - en gratis on line-kurs med olika mixed media-tekniker som Carolyn Dube har och därigenom utmanat mig själv att göra något kreativt varje dag. 
 
Kursen består av ett antal lektioner och tanken är att slutresultatet ska bli en art journal . Eller i mitt fall två (eventuellt tre) i olika storlek. Sidorna har jag nämligen skurit ut ur en kartong av wellpapp, och när sidorna till den första var klar hade jag wellpapp över till en mindre och en mini-variant. 
 
Just nu jobbar jag emellertid med två uppsättningar sidor, och har hunnit med två lektioner.
 
I den första lektionen gjorde jag grunderna på sidorna. När jag var klar såg de ut så här.
 
Den stora:
 
 
 
Den mindre:
 
 
 
Förutom wellpappen har jag använt gesso, sidor ur en gammal SAOL, decoupagelim och mönstrade papper ur mina gömmor. Jag använder väldigt sällan mönstrade papper numera så de har legat i gömmorna i evigheter och det kändes bra att minska lagret något.
 
I den andra lektionen inspirerades vi till att hitta/se mönster eller figurer och ta fram dem genom att måla bakgrunden med akrylfärg. 
 
Nu ser några av sidorna ut så här.
 
Den stora:
 
 
Den mindre:
 
 
Nu väntar jag på nästa lektion. Det ska bli spännande att se hur vi ska utveckla våra sidor i nästa steg.
 
 
 

Lekt med "nya" saker

Kategori: Stämpling

Ja, nya och nya ... De har legat ett tag på grund av brist på tid och idéer men härom kvällen plockade jag fram distress oxid-dynorna, en ny stämpel och en texture plate för att testa lite. Resultatet blev ett kort:
 
Stämplar: Lavinia Stamps, Crealies, Stampers Anonymous/Tim Holtz
Texture plate: Carabelle  Studio
 
Carabelles texture plate är egentligen tänkt att användas för gel printing (jag ska testa det också) men jag valde att färga in den med distress oxid-dynor och sedan köra den genom min Big Shot. Anledningen till att jag använde maskinen är att texture plates är "grundare" än stämplar och det är svårt att få ett bra avtryck annars.
 
Sedan stämplade jag blommorna och vattendropparna på motivet jag fick, och svärtade kanterna med svart distressdyna. Jag stämplade citatstämpeln  med svart Archival-dyna, klippte isär texten  (på fri hand, därför är det inte rakt men jag gillar den looken) och svärtade kanterna innan jag limmade fast bitarna på kortet.
 
 
 
 

Kort med alkoinksbakgrund

Kategori: Stämpling

Mina alkoinks har stått och samlat damm skamligt länge. För ett tag sedan såg jag emellertid  en ny teknik med alkoinks, stencils och gel medium i en video av Katja Joulak:


Härom kvällen bestämde jag mig för att testa, så jag plockade fram lådan med alkoinksen, gel medium och några stencils. Resultatet blev ett antal bakgrunder som jag var nöjd med (och några som åkte i soporna), och nu har jag gjort ett kort av en av dem:
 
 
Fjärilarna och fotot (Tim Holtz paper dolls) är färglagda med Sharpiepennor.