"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

En bokstavsutmaning

Kategori: Diverse

... fick jag av Petra i hennes blogg. Den går ut på följande:

Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Du får inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Om du utmanar någon med listan så får den personen, om ni skulle råka ha namn som börjar på samma bokstav, inte ge samma svar som du (utom namnet då om ni heter lika). Lycka till!


1. Vad heter du?: Gunvor
2. Ett ord på fyra bokstäver: Guru
3. Flicknamn: Gudrun
4. Pojknamn: Gunnar
5. Yrke: Glasblåsare
6. Färg: Grön
7. Klädesplagg: Guldlaméklänning
8. Mat: Gröt
9. Sak i badrummet: Glas
10. Plats/stad: Gunnebo
11. En orsak att vara sen: Garderobsdörren gick i baklås ...
12. Något man skriker: Glo inte!!!
13. Film: Grabben i graven bredvid
14. Något man dricker: Gin
15. Band: Genesis
16. Djur: Gnu
17. Gatunamn: Gästrikegatan i Stockholm
18. Bil: Golf
19. Sång: "Glad igen" (Ulf Lundell)
20. Känd person: Gandhi

Jag utmanar:
Chruss, Pia, Ejris, Agneta och DIG som läser detta!

DT-kort för Skapa Hobby

Kategori: Stämpling

Jag sticker emellan kryssningsalstrena med de senaste korten för Skapa Hobby. De är gjorda av det material som jag fick i det kortkit som just nu finns till försäljning i butiken.

Förlagan för det första kortet hittade jag i förra numret av Craft Stamper. Det var ett kort av en onlinekompis - Carol Clements som äger StampAttack - men jag ändrade storleken och proportionerna en aning:


Stämplarna kommer från Katzelkraft och ingår inte i kitet.

Den rosa fågeln på grenen i mitten av cirkeln är stämplad med cardinalröd pigmentdyna och embossad med det rosaglittriha EP som ingår i kitet. Genom att använda den färgade pigmentdynan blev fågeln lite mörkare rosa än om jag använt ofärgad embossingdyna. 
Tips: testa att använda dina EP med olika färger på pigmentdynan - det är faschinerande vilka olika nyanser man kan få ut av ett enda pulver!

Jag bjuder på en detaljbild av den embossade pippin, där man åtminstone nästan kan urskilja mönstret på fågeln också:Blommorna och fågeln är fästa med distanskuddar.

Insidan av kortet består av tre sektioner, varav den längst till höger (ihopfäst med ett band) går att öppna så att man kan skriva inuti:


Stämplar från Katzelkraft och Inger Andersén

På det andra kortet har jag faktiskt lyckats använda samtliga mönstrade papper och cardstock som finns i kitet:


Stämpel från Katzelkraft

Jag har redan fått nästa DT-paket från Skapa Hobby, vilket för övrigt blir mitt sista DT-uppdrag för den här gången för dom. Men det jag gör av det materialet får ni vänta på ett tag ;)

Ännu ett kryssningsalster

Kategori: "Altrat"

... är den här lilla postitlappshållaren, gjord av lite styvare kartong klädd med cardstock:Framsidan, med en liten blomma och en pärla.Och insidan.

På samma lektion gjorde vi även en minibyrå av tändsticksaskar, men den måste jag ta fram kameran för att kunna föreviga.