"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Beroendeframkallande

Kategori: Stämpling

... det är vad alkoinksen (Adirondack Alcohol inks från Ranger) är! Har jag tagit fram flaskorna är det svårt att sluta!

I helgen har jag förberett lite för en kurs med alkoinks som jag ska hålla på ScrapRoom nästa lördag, men när jag var klar med det första projektet kunde jag inte sluta utan fortsatte att göra några bakgrunder på glossykartong. Två av dom blev till ett kort:
93354-122
Stämplar från Octoberstamps och Stampers Anonymous.

Alkoinksfärgerna jag använt här är Butterscotch och Cranberry. På den ljusare har jag dessutom tillsatt blender solution på filtbiten innan jag "stompade loss" på glossykartongen. På båda är det avslutningsvis lite guldmetallic tillsatt, men det syns inte så bra i scanningen.

Smarre-smaskens!

Kategori: Stämpling

Varje år har vi en receptswap på en internationell Yahoo-lista där jag är med. Listan är liten (d v s vi är inte särskilt många medlemmar) och nästan alla är med i swappen vilket innebär att vi får smarriga recept från olika delar av världen att testa.

Det är flera utmaningar i ett genom att 
*  hitta ett recept där ingredienserna finns i Belgien, England, USA, Nya Zeeland och Australien
* receptet gärna (men inte tvunget) ska ha anknytning till det egna landet*
* det ska få plats både text och något stämplat på en halv letter-sizesida
* det inte får vara något 3D eller för mycket dekos eftersom swapmamman binder ihop recepten till en bok åt oss
* det gäller att komma ihåg vilka recept (och inte bara mina) som varit med tidigare.

Mitt bidrag i år blev receptet på Toast Skagen. Egentligen skulle jag ha velat ha en räkstämpel men eftersom jag inte äger någon sådan (nä, faktiskt inte!) så fick det bli receptkort med "marin" känsla i stället. Och för att få djup utan 3D-montering har jag maskat sjöstjärnorna innan jag stämplade nätet. Den nedersta sjöstjärnan är stämplad och urklippt med monterad utan 3D-kudde så det blev inte så mycket tjockare än receptet på sin matta.

Jag tror att det är relativt ofarligt att visa receptet här. But if you by any chance are looking - Wezz, Jackie or any of you other guys on the RSS-list  - please stop reading here and now! OK, stop scrolling now!

Last chans to leave ....


93354-121

Stämplar från Hero Arts och Magenta.

Taggad!

Kategori: Stämpling

93354-120

Jag har blivit "taggad" av Jenny! Tack söta, rara du för alla vackra ord! Jag blev rent generad när jag läste dem - särskilt när de kommer från dig som behärskar både stämpling och scrapping till fulländning.

Så vem ska jag "tagga" då? Det naturligaste valet vore ju hon som lurade ner mig i stämpelträsket för ganska exakt 7 år sedan och som fortfarande inspirerar och entusiasmerar, men hon har undanbett sig sånt och det respekterar jag (även om du blev lite "halv-taggad" i alla fall nu Lisa!) .
Men en annan person som inspirerar med sina kunskaper om olika tekniker och med att kunna göra fantastiska kort av såväl söta som "artsy" stämplar är stämpelbästisen Chruss. Att hon dessutom har vrålkoll på olika stämpelföretag och både kan tipsa om nya läckerheter i stämpelvärlden och tala om varifrån en oidentifierad stämpel kommer gör henne inte mindre uppskattad!

Så - härmed är du "taggad" Chruss!