"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Sommar och sol ...

Kategori: Stämpling

... har det varit för hela slanten den här helgen! Det har varit svettigt på långpromenaderna och till slut blev det ett dopp i sjön. Det var liiite kallare än jag hade trott, men klart uppfriskande.

När det nu svalnat lite på kvällssidan har jag gjort klart ett av korten jag började med på Scrapkryssningen i slutet av februari. Ibland måste ett kort helt enkelt "mogna lite" innan jag får det klart, och det här behövde alltså ett par månader ... Och lite "somrigt" blev det också förståss!

Inspirationen

Kategori: Stämpling

... infinner sig hela tiden (ta i trä!) och det känns som en bekräftelse på att det var rätt beslut att lämna de DT-uppdrag jag haft. Det är härligt att kunna skapa med egenhändigt valda papper, motiv och dekorationer och få göra saker som är "jag".

I helgen har jag förutom scrapäventyret (se förra inlägget) hunnit göra ett kort. Det är faktiskt en "lift" av Marias LO som hon hade på sin kurs på Scrapeventet i Helsingborg. Jag har tagit ner den till kort-format och ändrat lite i dekorationerna. Och så har jag stämplta förståss! Men i grunden är det alltså Marias LO.Papper och bokstäver från Basic Grey. Stämpel från Crafty Individuals.

Få se om jag hinner något mer innan det är dags att göra kväll. Åskan mullrar i bakgrunden så det blir nog inte så mycket mer tid vid datorn.

Man ska aldrig säga "aldrig"

Kategori: "Altrat"

... är väl dagens lärdom!

Jag har ju alltid hävdat med en berusad papegojas envishet att jag inte scrappar, jag stämplar och att jag aldrig kommer att scrappa. Men nu har det hänt: jag har scrappat. I litet format visserligen, och med en massa stämplar inblandade, men ändå - scrappat har jag.

För ett tag sedan fick jag i uppdrag av ScrapHouse att göra något med ett av Maya Roads chipboardalbum. Med hjälp av papper från Basic Grey och Bazzill, stämplar från Stampers Anonymous Tim Holtz collection och Beeswax samt foton som jag förminskat och manipulerat i Photoshop blev resultatet en minnesbok över älskade släktingar:

På framsidan är en del av en enormt stor stämpel (drygt 20 cm lång!) från Beeswax och stämplar ur Tim Holtz stämpelkollektion. Ansiktet är stämplat på cremefärgad cardstock med svart dyna och endast ögat är målat (med distressdyna och blenderpenna)
'


Första uppslaget tillägnas min pappa. I en halv filefolder (hålls bara ihop av bandet) från Rusty Pickle finns en tag som man kan skriva på:Nästa uppslag är mammas. Här finns möjligheten att skriva i en minifilefolder som fästs som en liten bok på den ena sidan:Det tredje uppslaget har blanka ark för "journaling":Farfar och farmor (det är från henne jag har mina konstnärliga anlag) får det följande uppslaget. I de små minikuverten (QK-dies till "revvan") finns små tags att skriva på:Och sista uppslaget tillägnade jag morfar och mormor (från vilka jag ärvt mitt fackliga engagemang). Det lilla kuvertet är en tag som jag vikt och häftat ihop. På de svarta tagsen kan man skriva med vit penna:
Flera av idéerna till fickor etc har jag för övrigt fått från Lance Anderson på Rusty Pickle i samband med de kurser han har haft på ScrapEventen i Helsingborg.

Nu väntar fler projekt på att få komma ut ur huvudet och ner på papper, så det är dags att städa av stämpelbordet och plocka fram nya papper! Och nu är det stämplar som gäller! Så de!