"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Några sommarkort .... och en vinnare

Kategori: Stämpling

... kan jag presentera idag.

Och för att hålla er lite på halster (om ni inte scrollar ner på en gång förståss) visar jag korten först ;)

Jag fortstter att öva med Pro Marker-pennorna och testar olika papper och cardstock. Efter tips från Chruss köpte jag skrivarpapper från Stora Enso (fanns på Clas Ohlson), och det är nog det bästa hittills tror jag. Det enda är att det ju är skrivarpapper och därför rätt tunnt.
Jag har även fått tag på Letrasets eget papper till PM-pennorna, och det är helt underbart att måla på, blanda färger etc och trots att det är tunnt som skrivarpapper blöder inte färgerna igenom! MEN -  dessvärre får jag inte någon av dye ink-dynorna att torka på det papperet. Om någon har ett tips tar jag gärna emot det!

De senaste övningarna har i alla fall resulterat i två helt färdiga kort, båda inspirerade av de senaste veckornas hetta:Stämpeln är en gammal Tilda/Panduro-stämpel som jag hittade i gömmorna.Jag älskar den här grisstämpeln från Penny Black! Biljett-stämpeln är från InkyWings.


Och så var det dags att utse en vinnare bland er som kommenterade förra inlägget! Jag tar hjälp av en slumpvalsgenerator (på sonens iPhone) och vinnaren är
...
...
...
...
...
...
...
...

Ellinor "Leijona"!!!!

Grattis till vinsten! Om du PM:ar mig din adress på Pyssel-forumet så ska jag försöka hinna posta stämplarna innan jag ger mig av på en liten "roadtrip" på onsdag.

Mera digitala stämplar (och en utlottning)

Kategori: Stämpling

Digitala stämplar kommer aldrig att ersätta gummistämplarna för mig helt och hållet. Jag tycker alldeles för mycket om själva hantverket med att stämpla för att välja bort det. Men de digitala är bra på det viset att man får sitt motiv fort och kan börja använda det på en gång i stället för att beställa och vänta på leveransen med posten, alternativt planera in ett besök på någon lämplig butik. Dessutom är lagringsutrymmet "noll" .

På nätet kan man hitta "freebies" och häromkvällen råkade jag surfa in på Digital Two for Tuesday där det varje tisdag finns två gratis digitala stämplar och en utmaning att använda dom och visa sina alster. Förra vecka hade de vintagemotiv från Alice i Underlandet och eftersom jag redan tidigare har några gummistämplar med såna motiv kunde jag inte låta bli att ladda ner dom.
The other night I happened to visit Digital Two for Tuesday, where they every Tuesday have two free digital images and a challenge to use them. Last week, they hade vintage images from Alice in Wonderland and as I already own a couple of rubberstamps with the same kind of images I just couldn't help myself ... I had to download.

Resultatet blev ett kort som består av två fickor som man kan ha tags i. Och eftersom en av bilderna var "the mad teaparty" fick temat bli just te:
I used the images for a card with two pockets where you can put tags. And since one of the images showed "the mad tea party" the theme for the card had to be tea:På baksidan kompletterade jag med ett citat ur boken:Inuti finns förståss plats att skriva en hälsning eller en inbudan:På mina tags finns dels en instruktion om hur man brygger ett gott te, dels ett recept på lemon curd (gott på scones) som lagas i mikron:Idén till kortet fick jag i Scrapbooking m m no 4/2010.

Som jag skrev i förra inlägget är det nu i juli 10 år sedan jag började stämpla. Detta tänker jag fira med en liten utlottning! Det jag lottar ut är en platta omonterade stämplar i rött gummi från The Artistic Stamper:Vill du ta en lott? Lämna i så fall en kommentar i det här meddelandet senast söndagen den 25 juli kl 18.00. Därefter drar jag en vinnare! - Det går bara att få en lott per person.

Lycka till!Man är aldrig för gammal ...

Kategori: Stämpling

... för att lära sig något nytt!

Nu i sommar firar jag 10-årsjubileum som stämplare. Det är den hobby som jag hållt på med längst och utan några längre avbrott, och det roliga med just stämpling är att det alltid finns nya saker att upptäcka och nya tekniker att lära sig.

Sedan ganska lång tid tillbaka har jag beundrat dom som färglägger med Promarker-pennor (permanenta alkoinks-pennor). Själv håller jag mig mest till vattenfärger när jag väl färglägger något motiv, men det blir ju lite blekare. Nu har jag i alla fall köpt några pennor och testat lite grann, och jag är riktigt nöjd med resultatet på mitt "förstlingsverk". Med fler färger och mer träning så kan det nog bli riktigt bra, även om jag aldrig kommer att bli lika duktig som t ex Chruss på detta.

Här är i alla all mitt första kort med motivet färglagt med PM-pennor:Stämpeln kommer från Penny Black. Ballerinan i blå tútú är stämplad, färglagd, urklippt och monterad med en fästkudde "framför" de andra två.