"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Travel art journal

Kategori: "Altrat"

Inför semestern har jag funderat mycket på hur man kan lösa detta med att skapa och pyssla utan att släpa med sig hela förrådet. Jag tillbringar semestern lite här och var, några dagar "on the road", några dagar hor kompisar o s v och det är kul att kunna göra något kreativt när andan faller på även om jag inte är hemma. I Ronda Palazzaris blogg hittade jag inlägg om hur hon skapat bakgrunder i förväg i olika små art journals för att sedan använda på olika sätt när hon reser. Inspirerad av detta skaffade jag en liten anteckningsbok och efter att ha limmat ihop sidorna tre och tre (för att få tjockare ark) och grundat med gesso har jag tillbringat några kvällar med att måla, spraya och kladda. Tanken är att jag sedan ska kunna komplettera med stämplar, text m m som jag har med mig där jag befinner mig för stunden.
 
Här är några av de förberedda sidorna:
 
 
Gesso, spackel och stenciler, vit akrylfärg och Distress Stains
 
 
Dylusion inks
 
 
Bitar av boksidor, akrylfärg och bubbelplast
 
 
Mönstrat papper från Prima, Dylusion Ink och en stencil. Jag har inte bestämt mig för om jag ska limma ner hjärthalvorna mot mönsterpapperet eller om de ska få vara egna sidor.
 

Man kan stämpla på allt ...

Kategori: Stämpling

... bara det inte rör sig.  Och sedan jag började stämpla sommaren 2000 så har jag nog stämplat på det mesta. Just nu gillar jag att stämpla på gamla bokpapper. Jag har en gammal juridisk handbok från början av 1900-talet som jag tar sidor ur och använder som bakgrunder, att stansa blommor ur o s v. Pärmarna (jättefina, präglade) kommer jag att använda också så småningom, men det är många sidor kvar så det dröjer. Det lustiga med handboken innehållsmässigt är att mycket av det som står i den fortfarande gäller och ibland händer det att jag istället för att stämpla och måla kommer på mig själv med att sitta och läsa i stället. Yrkesskadad?!
 
Nu har jag i alla fall gjort ett par kort med boksidor som bakgrund:
 
 
Stämplar från InkyWings (fjäril), VivaLasVegaStamps (text) och Making Memories (tror jag, blomslingor). Textstämpeln stämplade jag två gånger, en gång med svart och en med orange och så klippte jag ut den oranga delen och monterade ovanpå den svarta texten.
 
 
Fågelstämpeln är från Dina Wakleys linje för Stampington. Jag har stämplat den direkt på boksidan och sedan dry brush-färglagt med akrylfärger. Texten är gjord av gamla rub ons från Making Memories, som jag hittade i gömmorna när jag letade efter något helt annat.
 

Mixed media-stämplar

Kategori: Stämpling

Nat Kalbach har tagit fram ett antal stämplar för Stampendous. Även om de kanske var menade att i första hand användas i art journals och på canvas så passar de också bra till kort. I dag har jag använt några av dem tillsammans med distressdynor för att skapa enkla bakgrunder till ett par kort:
 
 
Fjärilarna och citatet kommer från InkyWings. Som extra dekoration har jag stänkt lite svart akrylfärg här och där.
 
 
Citatet och fjärilen kommer från InkyWings, och även här har jag stänkt lite med den svarta akrylfärgen.