"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Och den åttonde

Kategori: "Altrat"

Jag fortsätter med Creative Jumpstart. Även om jag inte kan hålla takten med en teknik (minst) om dagen så tror jag aldrig jag har haft en så kreativ januari. Ja, det var nog länge sedan jag kände en sådan kreativitet och skaparglädje över huvud taget! Så jag kommer att fortsätta beta av teknikerna även efter att den officiella CJS-månaden är slut.
 
På min åttonde CJS-tag har jag testat Anna Björklunds sätt att dekorera ett alster med pärlor:
 
 
Stämplarna kommer från InkyWings.
 
Bakgrunden är gjord med mists och en mask med cirkelrunda hål i olika storlek. Den har jag sedan stämplat på med distress inks och Archival Jet Black (texten). Växterna har fått vita "skuggor" för att få dom att "poppa upp" lite.
Den översta fjärilen är utklippt och monterad med distanskuddar och sedan är pärlorna ditsatta en och en. Till sist fick fjärilen ett lager krackeleringslack.
 
Anna använde sig av seed beads. Några sådana hade inte jag hemma, men jag tog de minsta pärlorna jag hade i gömmorna. På nära håll ser det ut så här (ser att en del av pärlorna hamnat lite snett):
 

Sjunde CJS-alstret

Kategori: Stämpling

I går kväll hann jag ge mig på ytterligare en av alla underbara tekniker som presenteras under Creative Jumpstart. Den här gången var det Carmen Sanchez teknik för att enkelt  kunna använda serviettmotiv som bakgrund på t ex ett kort eller en art journalsida: med hjälp av strykjärn och vanlig plastfolie stryks motivlagret från servietten fast på papperet eller cardstocken du vill ha det på. 
 
Eftersom jag bara hade en sorts servietter hemma var det inte så svårt att välja motiv, och min provtag blev så här:
 
 
Stämplarna kommer från Stampers Anonymous (biljetten och texten) och ett företag som jag just nu inte minns namnet på. Servietten kommer från Gudrun Sjödén.
 
Blomman har jag sprayat med en blå Adirondack.spray samt Tattered Angels Burnt Red glimmermist för att få rätt färg på den.

CJS-tag nr 6

Kategori: Stämpling

Jag fortsätter att inspireras av de tekniker som Nat och hennes fantastiska, kreativa vänner presenterar i Creative Jumpstart. På den här tagen har jag använt mig av de tips som Janna Werner gav om några olika sätt att stänka sprayfärg på papper för att få olika stora fläckar. 
 
 
Stämplarna kommer från Stampers Anonymous. De sprayfärger som stänkt med är Tattered Angels Glimmer Mists i färgerna Burnt red, Olive vine och Walnut gold.