"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Genomskinligt

Kategori: Stämpling

... är verkligt inne just nu i stämpel- och scrapvärlden. Det är "overlays", genomskinliga dekorationer, genomskinliga album, kort med eller av acetat och mycket, mycket mer. Och nu har jag själv fallit för trenden! Visst har jag använt en del genomskinliga saker tidigare, både i glas och plast, men då har jag huvudsakligen gått loss på dom med alkoinksen eller gjort broscher och halsband.  Men att nu ha genomskinliga delar - större eller mindre - är nytt för mig.

När jag surfade runt på nätet häromkvällen i jakt på inspiration och nya tekniker hittade jag ett kort på en hemsida (jag tror att det var Hero Arts, men minnet är av teflonkaraktär och nu hittar jag inte tillbaka ...) där det var en genomskinlig tag gjort av en lamineringsficka. Jag var bara tvungen att testa detta och resultatet blev två julkort med löstagbara, genomskinliga tags som också kan användas som juldekorationer. Kanske i granen?

93354-146
Stämplar från Penny Black, Hero Arts och Snygga Stämplar.

93354-145
Samtliga stämplar från Hero Arts.

Vill du veta hur man gör? Titta in i ScrapRooms blogg! Där har jag beskrivit tekniken.

Julen står för dörren!

Kategori: Stämpling

... ja, kanske inte riktigt än! Men om bara tre månader är det kvällen före julafton och då har förhoppningsvis familj, släkt och vänner fått sina handstämplade julkort.

Och det är nu det börjas! Runt om i stämpel- och scrapbutikerna börjar det nu finnas vinter- och julstämplar, vackra papper och dekorationer av alla de slag. ScrapRoom är givetvis inte sämre - titta i deras webshopp så får du se! Och jag och mina kompisar i designteamet sitter nu på kvällarna och försöker skapa julstämning för att kunna visa alla härligheterna.

Mycket kommer att laddas upp i ScrapRooms blogg, men här är i alla fall ett alldeles nygjort julkort, med nya julstämplar från Hero Arts som jag bara var tvungen att ha! Visst är de små fåglarna bedårande?

93354-144

Mina egna privata julkort får vänta ett tag. Men inte för länge - det är ju trots allt ett 70-tal som ska göras. Och vem vet - kanske ett kommer att landa i just din brevlåda om ca 3 månader?!

Ett beställningskort och ett ATC

Kategori: Stämpling

Det är inte ofta jag gör kort på beställning, men för en tid sedan lovade jag att göra ett gratulationskort till ett brudpar. Jag tycker såna kort är svåra (kanske för att jag är i den åldern där mina vänner snarare skiljer sig än gifter sig?), och särskilt när man inte känner brudparet alls. Men efter en del funderande och bläddrande bland vackra mönstrade papper kom idéerna och till slut blev det ett kort som jag själv - för ovanlighetens skull - är ovanligt nöjd med:

93354-143

Stämplarna kommer från Octoberstamps och Hero Arts.

Brudparet är stämplat och maskerat. Sedan har jag klippt ut ett hjärta ut en bit skrivarpapper och använt som "negativ mask". I den hjärtformade öppningen har jag först DTP:at (DTP = Direct To Paper, d v s man färgar in papperet med stämpeldynan) med en röd chalksdyna och sedan stämplat med swirlstämpeln.
Hjärtana och bokstäverna är utstansade med QuicKutz och hjärtana har sedan fått mönster med en "goose-bumps" die.

Ofta när jag gör kort testar jag mig fram och provstämplar olika varianter. Jag testar också med olika dekorationer, lägger till och tar ifrån. När ett  kort är klart har jag därför som regel några extra motiv liggande, förutom pappersrester och diverse dekorationer. Såna "rester" passar ofta alldeles utmärkt att använda till ett ATC (Artist Trading Card), ett kort i det lilla formatet. Så av resterna från gratulationskortet fick jag till detta ATC:

93354-142

Båda stämplarna kommer från Octoberstamps.