"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Släng ingenting!

Kategori: Stämpling

Jag gillar att stämpla på annat än papper när jag får möjlighet och det mesta går faktiskt att stämpla på. Hemma hos oss alla finns det mer "skatter" än du kan ana!

Nu senast har jag "altrat" (från engelskans "altered") en stor pusselbit genom att förse den med mönstrat papper, stämpla, använda rubons och lite annat smått och gott. När jag var nöjd med resultatet täckte jag hela pusselbiten med ett ganska tjockt lager Glossy Accents (från Ranger) som jag släppte ner micropärlor och några berlocker i innan det torkat. När det sedan torkat drog jag med en silverkrylonpenna runt kanterna.

Medans pusselbiten torkade gjorde jag ett riktigt snabbkort (stämplade med en stor bakgrundsstämpel på en bit Basic Grey) och fäste på ett vikt kort. På detta satte jag sedan fast pusselbiten.
93354-62

Stämplarna kommer från Stampers Anonymous och Hearts In Touch.

Så släng inte gamla pusselbitar (stora eller små) - de kan komma till användning!

Plötsligt blev det vår ... Eller?

Kategori: Stämpling

Den senaste veckan har vi haft några riktigt fina vårdagar här i Roslagen. Så gott som all snö är borta (undantag i nordläge) och fåglarna kvittrar som bara den i träd och buskar. Därför fick jag världens chock när jag satte mig vid stämpelbordet i morse för att göra några vårkort, tittade ut genom fönstret och såg att det snöade!!! På seneftermiddagen klarnade det i alla fall upp och solen tittade fram, men ruggigt kallt var det trots det så vårkänslorna kom allt av sig.

Ett av vårkorten blev också därefter; ett kort med en "spotkight" där blommorna lyser upp i gult och grönt medan resten av motivet är grått ...

Pl?tsligt blev det v?r ...

Stämpeln kommer från Penny Black, och motivet jag klippte  "spotlighten" gjorde jag genom att måla stämpeln med tuschpennor, spraya lätt med vatten (eller snarare spraya upp i luften och fånga dimman med stämpeln) och sedan stämpla på vit kartong. Just bruschstrokestämplarna från Penny Black tycker jag passar så bra till den tekniken!

Stämpeln finns förståss på ScrapRoom!

Jag har fler vårkort på gång! Kanske kan de locka tillbaka våren?!

Ett hjärtekort är aldrig fel

Kategori: Stämpling

Hjärtestämplar är så användbara! Även om vi passerat Alla Hjärtans Dag så är ett hjärta inte fel till bröllopskort, förlovningskort eller ett kort till någon man helt enkelt håller av. När jag var nere i Helsingborg "råkade" två hjärtestämplar från Inkido hamna i shoppingkorgen på ScrapRoom: ett fyllt hjärta och ett lite "svirligt" med stiliserade rosor. I helgen fick jag tillfälle att sätta mig ner med dom en stund, och det resulterade i två kort.

På det första har jag använt några favoritfärger (för närvarande) - rött, svart och vitt - och helt enkelt först stämplat det fyllda hjärtat (med Distressdynan Fired Brick) och sedan överstämplat det andra hjärtat med Archival Jet Black.

93354-60

På det andra kortet har jag faktiskt roat mig med två tekniker: maskering och andra generationens tryck.

Maskering är inte särskilt svårt men ger ett djup i bilden. Det kan givetvis användas för att bygga upp en "scen" men även till enklare bilder som den på kortet. Och som sagt - enkelt är det bara man kommer ihåg två grundläggande saker:
1)  att bygga framifrån i bilden: det man vill ska vara längst fran i bilden stämplar man först och maskerar innan man stämplar vidare
2) att klippa ut "masken" (d v s motivet uppstämplat igen på en post it-lapp eller en bit skräp-papper) i eller straxt innanför den yttersta kanten på motivet - så slipper man en "halo" runt motivet.

Andra generationens tryck är också lätt och ger en ljusare nyans av stämpeldynans färg, och är helt enkelt att stämpla en andra gång utan att färga in stämpeln på nytt. Med vissa dynor (helst "blöta" sådana" kan man även få ut en tredje generation ...

På kortet nedan har jag använt de teknikerna för att få en hjärterad med hjärtan i olika färger. Längst ner på kortet fäste jag dessutom utstansade QK-hjärtan och klippte bort kortet i kanterna. Inspirationen till det fick jag från ett nummer av tidningen StampIt.
93354-59