"May the ink be with you!"

Mest om stämplar, bläck och papper.

Enkelhet

Kategori: Stämpling

... är ett ord som slår mig när jag tittar på det jag gjort senaste tiden. Jag har dragit mig mer och mer bort från dekorationer och detaljer och satsat mer på bakgrunder och tekniker. Lite "back-to-basic" för en stämplare alltså!

Mycket av det jag håller på med just nu kan jag inte visa här eftersom det ska blli överraskningar längre fram. Håll t ex koll på ScrapRooms blogg - kanske blir det en del skojigheter där  framöver? Och du har väl inte missat ScrapEvent of Scandinavia - en helt underbar, kreativ helg i april med massor av nya tekniker (även för oss stämplare), kursledare från både Sverige och USA och världens häftigaste pysselträff på lördagkvällen?!  Ett deltagande där äv väl den perfekta julklappen för vilken kreativ papperskonstnär som helst?!

Men några av mina julkort för ScrapRoom kan jag ju visa. Jag har för övrigt börjat göra minst två snarlika varianter av varje kort så att jag får ett i den egna julkortslådan. Man får inte vara dum ...

På det här kortet har "stulit" en scrapstämpel och använt för att stämpla julhälsningen på. För varför skulle scrapparna få ha en sån fin stämpel i fred?

93354-157
Stämplar från Inkido och Hero Arts.

På nästa kort har jag stämplar collagestämpeln på en bakgrund som jag gjort med distressdynor (Red Brick och Broken China). Både bakgrundspapperet och motivet är kantade med silverkrylonpenna.

93354-156
Stämpel: Inkido

Avslutningsvis ett super-duper-enkelt kort där jag för ovanlighetens skull plockat fram pigmentdynor och embossingpulver:

93354-155
Stämplar: Inkido

Det glittrar!

Kategori: Stämpling

Ja just nu glittrar det verkligen här: håret, ansiktet, de svarta mjukisbrallorna, skrivbordet, hunden - allt har ett lätt guldskimmer över sig just nu! Anledningen? Jo, det har nog flera redan räknat ut! Jag har gjort guldglittriga kort förståss!

För ett tag sedan fick jag ett tips av Isa om hur jag skulle kunna fixa en glitterspray själv och slippa beställa hem från andra sidan Atlanten. "På köpet" skulle jag alltid kunna ha "rätt färg" till kort och bakgrunder utan att bli ruinerad. Nu har jag testat och är helnöjd med resultatet: ett kort och ett ATC. Överflödsglittret på de andra ställena får jag tvätta och städa undan ...

Dessvärre syns inte glittereffekten så bra i scanningen m,en ni får väl plocka på er "glitterbrillorna" eller använda fantasin:

93354-154

Stämpel från Paper Artsy. Mönstrat papper från Paper Elements.

93354-153

Stämplar från Octoberstamps (Lady), Stampendous (krackeleringsbakgrunden) och Fancy Pants (blomswirlarna).

Så här gjorde jag:

I en liten sprayflaska blandade jag PearlEx GlitterGold och vatten. Jag skakade ordentligt och sprayade sedan på vanlig vit kartong och lät torka.
Sedan färgade jag in krackeleringsstämpeln med distressdynan Scattered Straw och stämplade över glitterytan. När även detta torkat gav jag arket en liten dush med fixeringsspray (annars vågar jag inte tänka på vilken hårfärg jag skulle haft nu).

När mitt bakgrundsark var klart var det bara att stämpla på "som vanligt". I det ena fallet fick det bli en bakgrund till ett ATC, och i det andra huvudmotivet på ett julkort.

Testa gärna själva därhemma! Perfect Pearls och andra pigmentpulver går lika bra som PearlEx. Men kom ihåg att skaka ordentligt så pulvret verkligen löser sig i vattnet. Annars sabbar du sprayflaskan, jag lovar ...

Tandem Muscat Cacavit!

Kategori: Stämpling

Det uttrycket lärde jag mig av min gammelmoster. Hon sa alltid det när något äntligen hände efter en lång väntan,  t ex när vi spelade alfapet och någon tog låååång tid på sig för att lägga ut ett ord. Det är latin och betyder .... Njaeee, jag tror jag håller er lite på sträckbänken här. Ni får hålla ut tills i slutet av inlägget (nä fy!!! Inte scrolla ner och tjuvkika!)

Bloggen har varit sorgligt ouppdaterad i "evigheter" känns det som. "Livet" har kommit emellan som det gör ibland och annat har varit viktigare. Jag har varken bloggat eller gjort mina bloggrundor men jag har sett alla goa kommentarer här och vill passa på att tacka för dom! De har värmt ska ni veta!

Lite pysslat har det i alla fall blivit, men det är först idag som jag kan visa upp en del av detta eftersom det var projekt till Just Stamp It på ScrapRoom (som jag tyvärr missade denna gången).

Först ytterligare ett genomskinligt julkort:

93354-151

Stämplar från Hero Arts (bakgrundsstämpeln) och Penny Black (kransen).

Sedan ett där jag använt Distress Crackle Paints från Ranger. Den färgen är hur kul som helst och passar suveränt ihop med Distressdynor och Sistress-EP:

93354-152

Stämplar från Hero Arts och Inkido.

Några tips om du vill testa Crackle-paints:
* Skaka färgburken ordentligt innan du öppnar och börjar måla!
* Måla inte för tjockt lager - jag tycker det krackelerar bättre om man målar relativt tunt (fast fortfarande täckande förståss)
* Försök att måla så jämnt som möjligt.
* När det har börjat krackelera kan du skynda på processen med värmepistolen!
* Vill du att krackeleringen ska synas tydligare så dra eller dutta med distressdyna/svamp när det hela har torkat. Använd t ex Black Soot eller en mörkare nyams av den färg du målat med.

Allt material till korten liksom Crackle Paints och Distress-EP kommer givetvis från ScrapRoom!

Tandem Muscat Cacavit då? Jo det betyder "Äntligen sket myskråttan" ;)